Välkommen, Filip Berglund!
Publicerad: 2022-05-18
Nyhet
Örebro Hockey är idag glada och stolta över att kunna välkomna backen Filip Berglund till klubben.

Filip ansluter närmast från spel i AHL med Bakersfield Condors. Den 25-årige backen är född i Skellefteå och har fostrats i deras juniorverksamhet. Filip debuterade i SHL under säsongen 2015/16 och efter debutsäsongen blev det fyra raka säsonger i SHL med Skellefteå. Den defensivt skicklige backen har dubbla SM-silver på meritlistan och innan äventyret på andra sidan Atlanten hann Filip med en säsong i Linköping. Nu återvänder Filip till Sverige för spel i Örebro Hockey. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023/2024.

– Det känns jättebra att kunna välkomna Filip. Vi får in en back i en bra ålder och som har sina styrkor i defensiven. Filip är skridskostark och vi ser vi även att det finns en uppsida i det offensiva spelet och det är något som vi hoppas kunna utveckla tillsammans. Filip kommer passa bra in i vår grupp och vi ser framemot att se Filip i Örebrotröjan, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Filip reste under tisdagen hem till Sverige och ansluter till Örebro och lagets försäsongsträning i början av nästa vecka.

– Det känns jättebra att komma till Örebro. När jag bestämde mig att jag ville tillbaka till Sverige hade jag bra samtal med Örebro och kände direkt att det var rätt för mig. Jag tycker att Örebro är spännande, det är klubb som har tagit steg och vill framåt. För mig var det viktigt att komma till en klubb med ambitioner och som vill vinna. Nu ser jag framemot att ansluta till laget på måndag, säger Filip Berglund.

Filip Berglund
Ålder: 25 år
Position: Back
Längd: 190 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: Bergsbyns SK
Aktuellt: Nytt kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2023/24

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson