Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Lördag Lör 9 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Onsdag Ons 17 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt

Välkommen, Filip Berglund!

18 maj 2022 08:55
Nyhet

Örebro Hockey är idag glada och stolta över att kunna välkomna backen Filip Berglund till klubben.


Filip ansluter närmast från spel i AHL med Bakersfield Condors. Den 25-årige backen är född i Skellefteå och har fostrats i deras juniorverksamhet. Filip debuterade i SHL under säsongen 2015/16 och efter debutsäsongen blev det fyra raka säsonger i SHL med Skellefteå. Den defensivt skicklige backen har dubbla SM-silver på meritlistan och innan äventyret på andra sidan Atlanten hann Filip med en säsong i Linköping. Nu återvänder Filip till Sverige för spel i Örebro Hockey. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023/2024.

– Det känns jättebra att kunna välkomna Filip. Vi får in en back i en bra ålder och som har sina styrkor i defensiven. Filip är skridskostark och vi ser vi även att det finns en uppsida i det offensiva spelet och det är något som vi hoppas kunna utveckla tillsammans. Filip kommer passa bra in i vår grupp och vi ser framemot att se Filip i Örebrotröjan, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Filip reste under tisdagen hem till Sverige och ansluter till Örebro och lagets försäsongsträning i början av nästa vecka.

– Det känns jättebra att komma till Örebro. När jag bestämde mig att jag ville tillbaka till Sverige hade jag bra samtal med Örebro och kände direkt att det var rätt för mig. Jag tycker att Örebro är spännande, det är klubb som har tagit steg och vill framåt. För mig var det viktigt att komma till en klubb med ambitioner och som vill vinna. Nu ser jag framemot att ansluta till laget på måndag, säger Filip Berglund.

Filip Berglund
Ålder: 25 år
Position: Back
Längd: 190 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: Bergsbyns SK
Aktuellt: Nytt kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2023/24