Lägesrapport med VD:n
Publicerad: 2020-09-08
Nyhet
Lägesrapport med Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.

Ett starkt stöd
I dessa speciella tider vill jag börja med att hylla de som hyllas bör. Under det senaste halvåret har privatpersoner och företag visat ett otroligt stöd och förtroende. Jag lyfter på hatten till alla er och det visar verkligen att hockeyn berör och är en betydelsefull del i många människors liv. Sedan mars har vi arbetat under stor osäkerhet om vad som skall hända framåt, men vi har valt strategin att jobba på och försöka vara aktiva precis som tidigare. Naturligtvis har vi tagit ansvar och visat stor respekt och på alla sätt följt de restriktioner som gäller för att minimera smittspridningen i samhället.

Flexibla tider
Sedan pandemins start har vi valt att arbeta utifrån vår strategi att vara kreativa, flexibla och lösningsorienterade. För oss har det varit viktigt att fortsatt ta ansvar i dessa tuffa tider. Under rådande restriktioner har vi tillsammans med våra partners kunnat genomföra många olika typer av aktiviteter, vilket vi är väldigt glada och tacksamma över. Örebro Hockeys årsmöte hölls för första gången i klubbens historia i ett digitalt forum. Självklart hade vi hoppats att kunna välkomna alla på årsmöte i Behrn Arena men nu fick via istället ses via våra digitala skärmar.

Det allmänna läget inom Örebro Hockey är riktigt bra vad det gäller allt vi kan påverka vid sidan av Covid-19 och dess effekter. Inom Örebro Hockey har vi valt att söka de stöd som regeringen gjort tillgängliga för att förhoppningsvis klara den ekonomiska effekten som Corona har haft och kommer att ha på vår verksamhet. Som arbetsgivare för många anställda så är det ett ansvar som vi tar på stort allvar. Vi har agerat och kommer att agera proaktivt vad det avser kostnadsbesparingar parallellt med att söka de stöd som finns tillgängliga för klara av de ekonomiska utmaningarna som kommer i spåren av Covid-19.

En ny satsning och nytt lag
Det är med stor glädje och stolthet som vi nu startar upp vår damverksamhet. En satsning på damhockeyn har under en längre tid varit en viktig fråga för klubben. Nu börjar en långsiktig satsning där målet är att skapa möjligheter för regionens tjejer att utvecklas och satsa på ishockeyn. Det är med stor spänning som jag ser fram emot att följa laget i DamEttan Västra under säsongen och först ut är ett härligt derby mot Färjestad den 19:e september.

Ändringar i spelschemat
Under tisdagen kommunicerades ett något förändrat spelschema i SHL för säsongen 2020/21. Nu vet vi att den planerade seriepremiären mot Djurgården 19:e september flyttas till 12:e januari och att vi spelar vår seriepremiär på hemmaplan mot HV71 den 24:e september. Det innebär att vi spelar två matcher i september istället för som tidigare planerat fyra matcher, då även Leksand borta 29:e september är flyttad till den 1:a oktober.

Publikfrågan - Vad händer?
I skrivande stund råder omfattande restriktioner vad gäller verksamheten i Behrn Arena. Min absoluta uppfattning och som jag tror att de flesta kan skriva under på är att hockey skall spelas inför publik. Med anledning av detta väntar vi med stor spänning på vilka förutsättningar som kommer att gälla fr.o.m. 1:a oktober. Representanter för regeringen informerade på en presskonferens 21:a augusti att de nu rådande restriktionerna kan komma att förändras. Efter detta så lämnade vi dvs Svensk Hockey den 27:e augusti vårt remissyttrande på förslaget som myndigheterna skickade ut efter presskonferensen.

Myndigheterna har inte satt något datum för när de nya restriktionerna fr.o.m. 1:a oktober skall kommuniceras utan har meddelat att de hanterar detta skyndsamt. I nuläget kan vi därför inte göra något annat än att avvakta och fundera på hur vi skall hantera de olika scenarier som vi tror kan bli aktuella. När vi får besked så startar vi naturligtvis direkt med att ta fram vår lokala lösning för Behrn Arena vad det gäller bl.a. vilka platser i arenan vi kan använda oss av, hur vi skall fördela dessa platser mellan våra abonnemangsinnehavare och alla andra frågetecken som måste hanteras innan vår första hemmamatch i oktober. Vi förstår att frågorna är många och att osäkerheten är stor för alla som längtar efter hockey. Osäkerheten är så klart stor även för vår del men så fort vi har vår lösning på plats kommer alla berörda personer att informeras.

Ett starkt lag
Motorn i vår verksamhet är representationslaget i SHL, som skapar vår omsättning. Vi har arbetat hårt för att få till ett konkurrenskraftigt lag till säsongen 2020/21, vilket jag tycker vi lyckats med. Känslan är att vi har tagit steg i rätt riktning och jag tror att det är fler än jag som ser längtar efter att följa laget under säsongen.

Vår utvecklingsverksamheten är också i full gång och där ska vi fortsätta på den positiva utvecklingen som vi haft under de senaste säsongerna. Redan under helgen har J20 seriepremiär då Oskarshamn väntar på hemmaplan under lördagen.

Slutligen vill jag trycka lite på det personliga ansvaret vad det gäller att minimera smittspridningen i samhället. Tillsammans ska vi fortsatt ta ansvar så att vi förhoppningsvis snart kan ses i ett fullsatt Behrn Arena.

Bästa hälsningar,
Mikael Johansson, VD Örebro Hockey

VD Örebro Hockey Mikael Johansson