Niklas Nilsson skriver rookiekontrakt
Publicerad: 2023-02-06
Nyhet
Idag står det klart att Niklas Nilsson skriver rookiekontrakt med Örebro Hockey.

Örebro Hockeys talangfulla back Niklas Nilsson har under säsongen fått allt mer speltid i SHL. Under förra veckan passerade Niklas hundra spelade minuter i SHL. Hundra spelade minuter innebär att Niklas erbjuds rookiekontrakt och idag är det nya avtalet undertecknat. Niklas har Guldsmedshytte SK som moderklubb och har sedan gjort resan upp till A-laget via Örebro Hockeys juniorverksamhet. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Först och främst är vi jätteglada för Niklas skull, han har verkligen gjort sig förtjänt av kontraktet. Niklas är från Guldsmedshyttan och det är alltid lite extra kul när en spelare från närområden tar sig upp i A-laget. För oss som klubb är det ett kvitto på att vi bedriver en stark verksamhet och att vi fortsätter producera spelare till representationslaget. Vi ser stor potential i Niklas och det ska bli spännande att följa hans fortsatta resa, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

– Det känns så klart jättekul. Det här är något som jag har jobbat hårt för och att nu skriva mitt första kontrakt med Örebro känns stort, säger Niklas Nilsson.

Intervju med Niklas Nilsson kommer under eftermiddagen.

Niklas Nilsson
Ålder:
19 år
Position: Back
Moderklubb: Guldsmedshytte SK
Aktuellt: Rookiekontrakt över säsongen 2023/24

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson