Tredje raka segern kom i Luleå
Publicerad: 2023-09-21
Örebro Hockey vände och vann i veckans första match. På bortaplan besegrades Luleå efter en stark vändning i den tredje perioden. Slutresultatet skrevs till 1-2.

Veckans första match på Örebros norrlandsturné spelades i Luleå under torsdagskvällen. Hemmalaget öppnade bäst och tryckte tillbaka Örebro från start. Men gästerna skulle få en väg in i matchen genom en tidig chans i powerplay då Rasmus Rissanen fälldes. Spel fem mot fyra för Örebro men spelet stämde inte överhuvudtaget. Istället fick hemmalaget chansen i numerärt överläge kort efter och då skulle matchens första mål komma. Efter fint spel kunde Pontus Andreasson prickskjuta in 1-0. Rättvis ledning för Luleå och Örebro var både slarviga och odisciplinerade i spelet. När Örebro drog på sig ytterligare utvisningar skapade hemmalaget både en och två chanser för att utöka ledningen. Jhonas Enroth såg mellan stolparna till att Örebro kunde lämna den första perioden med ett måls underläge.

Örebro kom ut bättre i den andra perioden. Tack vare att man fick med sig några utvisningar kunde man också skapa lite tryck mot Luleå. Men det där sista lilla saknades hos närkingarna och Luleå kunde freda sig på ett bra sätt. Efter fyrtio spelade minuter hade inte Örebro lyckats överlista Matteus Ward i Luleåmålet och resultattavlan visade fortsatt 1-0.

I den tredje akten fick vi återigen se ett starkt Örebro och kvitteringen skulle inte dröja länge. William Wikman fick pucken på vänsterkanten, avancerade in i anfallszonen och kunde från distans stänka in 1-1. Örebro var nu med i matchen målmässigt och laget hade fått luft under vingarna. Bara två minuter efter kvitteringen skulle det ringa igen. Jonathan Lekkerimäki har inlett säsongen starkt och när Rasmus Rissanen elegant hittade in till Lekkerimäki framför mål gjorde Örebroforwarden inga misstag. Pucken upp i nättaket och Örebro var nu i ledning för första gången i matchen. Nu var det Luleås tur att jaga och hemmalaget satsade allt framåt för att komma ikapp. Med Jhonas Enroth i spetsen försvarade sig Örebro bra och trots ett starkt försök i slutet från Luleå lyckades Örebro hålla undan. För tredje matchen i rad vänder Örebro underläge till seger och laget har nu inlett säsongen med tre raka segrar.

Laget sover nu kvar i Luleå och reser under fredagen vidare till Skellefteå för match på lördag. Nästa hemmamatch spelas torsdag 28 september då Malmö gästar Behrn Arena. Klicka här för att köpa biljetter.