Niklas Eriksson blir ny Sportchef
Nyhet2023-03-10
Örebro Hockey kan idag meddela att Niklas Eriksson tillträder som ny Sportchef i klubben efter säsongen.

Niklas Eriksson behöver ingen närmare presentation. Niklas har sedan säsongen 2016/17 varit en del i Örebro Hockeys tränarteam och de senaste fem säsongerna har Niklas varit huvudtränare. Innan jul meddelade klubben att Niklas kontrakt som huvudtränare i Örebro Hockey inte kommer att förlängas. Efter en tids diskussioner står det nu klart att Niklas stannar i Örebro Hockey, men i en ny roll. Från och med säsongen 2023/24 blir Niklas Eriksson ny Sportchef för SHL-laget i Örebro Hockey. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2026/27.

– Först och främst är vi jätteglada över att kunna välkomna Niklas som ny Sportchef. Vi har under en tid fört en dialog kring Sportchefsrollen och det känns väldigt bra att vi nu är mål. Niklas kan föreningen utan och innan, han har varit här under en längre tid och med sin sportsliga erfarenhet kommer ha bli en stor tillgång i rollen som Sportchef, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

– Många kanske undrar och tycker det konstigt att Niklas inte fick förlängt som huvudtränare men nu blir ny Sportchef.  Vi som klubb tog ett beslut att vi ville gå en annan väg och ha en annan profil på vår näste huvudtränare. Med det sagt har vi alltid gillat Niklas och det han står för. När vi startade diskussionerna kring Sportchefsjobbet med Niklas klickade det direkt och som jag nämnde tidigare kommer han vara en stor tillgång i sin nya roll, avslutar Bengtzén.

– När jag fick frågan kände jag direkt att det var ett intressant uppdrag. Under senaste veckorna har det fått växa fram och det ska bli otroligt inspirerande att hoppa på det här uppdraget. Jag trivs väldigt bra i klubben och det är ett fantastiskt team som jobbar runt laget varje dag. Att få fortsätta vara en del av det teamet och få vara med och utveckla verksamheten ytterligare är en stor möjlighet för mig. I min roll som tränare har jag under mina år fått en tydlig bild på vad som fungerat bra samt vad vi kan utveckla ytterligare för att ta nästa steg som klubb, säger Niklas Eriksson.

– För min del blir det så klart en omställning, men samtidigt är något som jag känner mig mogen för och det blir en spännande utmaning. Jag kommer fortsätta arbeta nära laget men nu får jag det övergripande ansvaret, vilket gör att det blir ett annat fokus och nya arbetsuppgifter. Det finns en stor potential i klubben och jag vill vara med och bidra till att vi tillsammans tar nästa steg, avslutar Niklas. 

En intervju med Niklas Eriksson kommer under dagen.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson