Två nya år med Luka Radivojevic
Publicerad: 2024-01-31
Nyhet
Örebro Hockeys talangfulla back Luka Radivojevic har idag skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

17-åriga Luka Radivojevic blev för några månader sedan första spelare född 2007 att spela i SHL. I J20 har Luka imponerat stort då han snittar närmare en poäng per match från sin backposition. Under jul och mellandagarna representerade Luka Slovakien i Junior-VM i Göteborg. Så sent som i tisdagens hemmamatch mot Rögle fick Luka gott om istid och nu står det klart att han stannar i Örebro i minst två år till.

Luka har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025/26. Då Luka ännu inte nått hundra spelade minuter och på så sätt inte kan erbjudas ett rookieavtal blir det nya avtalet ett hybridavtal mellan junior och A-lagskontrakt.

– Vi är jätteglada över att kunna säkra upp Luka över de två kommande åren. Han besitter en exceptionell talang och han sticker verkligen ut i sin ålderskull. Luka är en spelare som vi så klart tror väldigt mycket på och det nya avtalet innebär att vi kan fortsätta arbeta långsiktigt. Det ska bli spännande att fortsätta följa Lukas framfart i vår miljö, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

– Det som sticker ut för mig när det kommer till Luka är hans driv och noggrannhet i allt han gör. Han har verkligen varit bered att göra jobbet och haft en stark utveckling sedan han kom till oss. För oss är det även ett bra kvitto för vår verksamhet att vi kan fortsätta utveckla spelare till A-laget, säger Henrik Löwdahl, Utvecklingsansvarig i Örebro Hockey.

– Jag trivs jättebra här i Örebro och jag får verkligen alla möjligheter att utvecklas på bästa sätt. Det är häftigt när man fått chansen att spela i SHL och det vill jag fortsätta göra. Men det viktigaste är att jag får spela mycket som jag får i J20 och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas här, säger Luka Radivojevic.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson