Örebro vände och vann mot Färjestad
Publicerad: 2021-08-11
Efter match
Örebro bärgade försäsongens första seger då Färjestad besegrades på bortaplan.

Försäsongens första match spelades under onsdagskvällen då Örebro tog sig an Färjestad på bortaplan. Efter bara tre spelade minuter var det hemmalaget som skulle ta kommandot om matchen. Joakim Nygård åkte sig fri och placerade in 1-0 bakom Jhonas Enroth. I det efterföljande bytet kom också Färjestads andra mål för kvällen. Gustav Rydahl hittade luckan i det bortre krysset och 2-0 var ett faktum. En tuff start för Örebro, som dock skulle resa sig. Miikka Salomäki hittade upp till blålinjen där Rasmus Rissanen kunde vandra in och pricka in reduceringen till 2-1. Sju händelserika minuter i Karlstad och efter det jämnades spelet ut. Jani Lajunen och Filip Barklund hade bra chanser att sätta dit kvitteringspucken men lyckades inte överlista Henrik Haukeland i Färjestadmålet. Men Örebro skulle få utdelning i slutet av den första perioden. Robin Kovacs prickade in kvitteringen till 2-2, efter att ha tagit tillvara på en målvaktsretur. När mindre än tre minuter återstod av den första akten serverade Elias Ekström elegant Oliver Eklind som kunde ge Örebro ledningen. Efter ett tidigt underläge hade nu Örebro vänt på matchen och kunde gå till pausvila med 2-3 på resultattavlan.

I inledningen av den andra perioden bjöds vi på ett böljande spel där båda lagen turades om att byta målchanser. Örebro hade några fina sekvenser där man skapade flertalet farliga målchanser, men fick inte pucken förbi Henrik Haukeland. När Färjestad stack upp och skapade några fina målchanser visade Jhonas Enroth klass med starka räddningar. Med drygt fem minuter kvar av perioden fick Färjestad chansen i powerplay och då skulle kvitteringen komma. Marcus Nilsson kunde sätta 3-3 förbi en chanslös Jhonas Enroth. Örebro fick chansen i powerplay i slutet av perioden men utdelningen uteblev och 3-3 stod sig perioden ut.

Direkt i den tredje perioden skapade Robert Leino två fina målchanser. Det skulle dock inte dröja länge innan Örebro kunde återta ledningen. Gustav Backström var påpassligt framme och petade in 3-4. Halvvägs in i period visades Kristian Näkyvä ut för Interference och hemmalaget fick att jaga kvittering. Men Örebro stängde ner Färjestad på ett bra sätt och kunde efter det lyfta upp spelet igen. Färjestad tryckte sedan på i slutminuterna för att få in kvitteringen. Men Jhonas Enroth släppte inte några fler puckar förbi sig och Örebro kunde bärga försäsongens första seger.

Färjestad – Örebro Hockey 3-4 (2-3, 1-0, 1-2)
Första perioden: 1–0 (03:39) Joakim Nygård (Mikal Wikstrand. 2–0 (04:49) Gustav Rydahl. 2–1 (06:53) Rasmus Rissanen (Miikka Salomäki). 2-2 (16:22) Robin Kovacs (Robert Leino). 2-3 (17:28) Oliver Eklind (Elias Ekström).

Andra perioden: 3–3 (35:29) Marcus Nilsson (Gustav Rydahl, Jesse Virtanen).

Tredje perioden: 3–4 (45:00) Gustav Backström.

Skott: 34–38 (8–17, 11–13, 15–8).