Henrik Löwdahl blir ny Sportchef
Publicerad: 2024-04-19
Nyhet
Nu står det klart att Henrik Löwdahl tillträder som ny Sportchef i Örebro Hockey.

Henrik Löwdahl behöver ingen närmare presentation. Tröja nummer 15 hänger i taket i Behrn Arena för att symbolisera Henriks insatser som spelare i klubben. Under de senaste åren har Henrik i sin roll som utvecklingsansvarig haft en viktig roll i klubben. En hel drös spelare från utvecklingsverksamheten har under Henriks ledning tagit steget upp i SHL-laget och juniorlagen har nått stora framgångar med fleratlet medaljer i SM-slutspelet. Tillsammans med övriga ledare har Henrik varit starkt bidragande till att Örebro Hockeys utvecklingsverksamhet är där den är idag. Nu väntar ett nytt kapitel för Henrik då han tar steget och blir ny Sportchef i Örebro Hockey.

– Till att börja med känns det väldigt roligt och ärofyllt. Det kittlar otroligt mycket att få den här chansen och för min del känns det som ett bra läge att ta det här steget. Örebro Hockey ska vara en stark spelare på alla plan, samtidigt ska vi vara ödmjuka inför det som komma skall men jag ser ljust på framtiden, säger Henrik Löwdahl.

Rekryteringen av en ny sportchef har pågått under en längre tid och som sportsligt ansvarig i styrelsen har Carl Gunnarsson varit med under hela processen.

– Efter en lång och noggrann rekryteringsprocess känns det väldigt bra att vi nu har landat i Henrik som ny Sportchef i Örebro Hockey. Henriks vision och ideér rimmar med det föreningen vill framåt. Sedan går det så klart inte att blunda för det arbetet som Henrik under många år har gjort med våra juniorer och nu får han ta det arbetet vidare i sin nya roll, säger Carl Gunnarsson.

Intervju med Henrik Löwdahl och Carl Gunnarsson ser du inom kort här på hemsidan.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson