Seger med 4-1 mot Brynäs
Publicerad: 2020-08-26
Örebro Hockey besegrade under onsdagskvällen Brynäs på bortaplan.

Örebro Hockey kom under onsdagen till spel med ett relativt ordinare lag. Emil Larsson, Nick Ebert och Kristian Näkyvä fanns inte med i laguppställningen mot Brynäs. I den första perioden var det mycket Örebro redan från start. Med knappt 8 minuter spelat av den första perioden fyllde Lukas Pilö på i ett anfall och kunde ge Örebro ledningen med 1-0. Med drygt halva perioden spelad fick Örebro chansen i powerplay och Robert Leino kunde utöka ledningen till 2-0. Resultatet stod sig perioden ut och Örebro kunde gå till pausvila efter en övertygande första period.

I den andra perioden kom Brynäs ut bättre. 5:33 in i den andra akten kunde Emil Molin rättvisst få in reduceringen för hemmalaget. Örebro fick inte riktigt spelat att stämma och skräpan från den första perioden var inte på samma nivå. Efter 40 spelade minuter hade ändå Örebro ledningen med 2-1. Skott och målchansmässigt hade Örebro övertaget och ledde efter två spelade perioder skottstatistiken med 27-12. Jonas Arntzen vaktade målet under kvällen och visade upp fint spel när han sattes på prov.

I inledningen av den tredje perioden kontrollerade Örebro spelet på ett bra sätt. Intensiteten och skärpan i spelet med puck från den första perioden var tillbaka och Örebro kunde etablera tryck i Brynäs försvarszon. Trots fina målchanser skulle det dröja innan Örebro fick utdelning. Drygt 11 minuter in i tredje akten fick Örebro chansen i powerplay och det tog man tillvara på. Joonas Rask kunde efter en retur trycka in 3-1. Linus Öberg kunde sedan fastställa slutresultatet till 4-1 genom sitt mål i tom kasse.

Nästa match under försäsongen spelas på fredag då Färjestad väntar i Grums.

Brynäs–Örebro 1–4 (0–2, 1–0, 0–2)
Första perioden: 0–1 (07.53) Lukas Pilö (Borna Rendulic, Rodrigo Abols). 0–2 (13.45) Robert Leino (Rodrigo Abols, Borna Rendulic), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (05.33) Emil Molin (Nicklas Danielsson, Adam Pettersson).

Tredje perioden: 1–3 (06.27) Joonas Rask (Borna Rendulic, Robin Salo), spel fem mot fyra. 1–4 (19.08) Linus Öberg (Robin Kovacs, Gustav Backström), mål i tom kasse.

Skott: 16–40 (3–13, 9–14, 4–13)