Tränarteamet spikat
Publicerad: 2021-05-04
Nyhet
Örebro Hockey är glada och stolta över att kunna välkomna Stefan Klockare och Stefan Nyman till klubben.

Nu är det nya tränarteamet spikat. Niklas Eriksson har sedan tidigare kontrakt som huvudtränare över säsongen 2022/23. Kristoffer Ericson skrev under den gånga säsongen på ett nytt avtal som innebär att målvaktstränaren fortsätter över säsongen 2023/24. Örebro Hockey är idag glada över att kunna presentera två nya assisterande tränare. Stefan Klockare och Stefan Nyman har skrivit på avtal som sträcker sig över säsongen 2022/23.

– Det känns jättebra att vi nu kan presentera vårt nya tränarteam. I Klockare och Nyman får vi in två ledare med ett starkt driv att utveckla individer. Båda vet vad som krävs för att nå framgång och jag tycker att vi får en bra mix i ledarteamet. Vi är väldigt nöjda med det jobb som Niklas och Kristoffer gör och med Klockare och Nyman på plats ser vi med tillförsikt framemot kommande säsong, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Stefan Klockare kommer från en lång tid i Skellefteås organisation. Under 18 säsonger har Stefan varit verksam i Skellefteå som ledare, där han bland annat har två SM-Guld på meritlistan.

– Jag har trivts jättebra under mina år i Skellefteå, men allt har sin tid. Jag landade i att jag var redo att testa något nytt och Örebro presenterade ett intressant upplägg som jag kände att jag ville vara med på. Niklas Eriksson känner jag sedan tidigare och Örebro är en klubb som är på väg uppåt och som tar kliv. Jag tycker även det är kul att se hur Örebro har tagit kliv på juniorsidan. Jag följer med noggrant där och jag tycker att det ser spännande ut. För mig är det en viktig del. Att kunna slussa in unga spelare betyder mycket för klubben, supportrar, partners och hela staden. Jag ser framemot att komma in med min erfarenhet och påbörja en ny resa med Örebro, säger Stefan Klockare.

Stefan Nyman kommer närmast från HV71, där han hade rollen som assisterande tränare. Större delen av sin tränarkarriär har Stefan tillbringat i Djurgården och Södertälje. Den gånga säsongen var en speciell säsong för Stefan då han insjuknade i Covid-19 vilket gjorde att han var hemma under större delen av säsongen. Idag mår Stefan bra och ser nu framemot att påbörja en ny säsong med Örebro Hockey.

– För mig har det varit ett väldigt annorlunda och tufft år. Man får ett helt annat perspektiv och en stor respekt för sjukdomen. Men nu mår jag mycket bättre och blickar framåt. Jag känner att Örebro är på en spännande resa. Det har hänt mycket bra och det är en klubb som verkligen vill något. Den resan vill jag vara med på och jag ser framemot att få komma igång och jobba, säger Stefan Nyman.

Örebro Hockeys huvudtränare Niklas Eriksson har varit delaktig i rekryteringen och ser nu framemot att börja jobba med det nya tränarteamet.

– Det känns jättebra att vi har lyckats knyta till oss Klockare och Nyman. Vi hade ett starkt tränarteam under den gångna säsongen och nu får vi in två nya pusselbitar som kommer med nya influenser som kommer att leda till att jag utvecklas som ledare. Jag tycker att vi får en väldigt bra mix och det känns inspirerande att dra igång inför nästa säsong, säger Niklas Eriksson.

Längre intervjuer med Stefan och Stefan kommer när de är på plats i Örebro.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson