Välkommen, Petrus Palmu!
Publicerad: 2022-07-07
Nyhet
Örebro Hockey är idag glada och stolta över att kunna välkomna forwarden Petrus Palmu till klubben.

Petrus ansluter närmast från spel i Jukurit i den finska högstaligan. Under föregående säsong noterades Petrus för 59 poäng i grundserien och ytterligare 5 poäng under 7 slutspelsmatcher. Som lagkapten för Jukurit var Petrus en ledande spelare och fick efter grundseriens slut ta emot Lasse Oksanen Award, som grundseriens bästa spelare i Liiga. 2017 draftades Petrus av Vancouver Canucks och under sina juniorår hade Petrus tre poängstarka säsonger i OHL. Utöver några matcher i AHL och en säsong i Tyskland med spel i ERC Ingolstadt har Petrus spelat hemma i den finska högstaligan. Under säsongen 2021/22 blev det 8 matcher för Petrus med det finska landslaget och inför VM-turneringen på hemmaplan fick Petrus som sista spelare lämna Finlands trupp. Nu väntar spel i Sverige för första gången och Petrus har skrivit på ett avtal med Örebro Hockey som sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Jättekul att kunna addera Petrus till lagbygget. Vi får in en kvick spelare som är stark på pucken och besitter ett fint avslut. Vi gillar Petrus attityd, blick för spelet och han kommer ta ytterligare kliv hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Jag är väldigt förväntansfull och glad över att komma till Sverige och Örebro. Efter bra samtal med Niklas Johansson och Niklas Eriksson känns Örebro som helt rätt miljö för mig. Jag tycker att laget ser mycket lovande ut och jag vill vara med och bidra till att vi vinner, säger Petrus Palmu.

Petrus Palmu
Ålder: 24 år
Position: Forward
Längd: 168 cm
Vikt: 78 kg
Moderklubb: Jokipojat
Aktuellt: Nytt kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2023/24

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson