Örebro chanslösa i Luleå
Publicerad: 2022-11-05
Efter match
Örebro Hockey hade en riktigt tung lördag i Luleå. Slutresultatet skrevs till 4-1.

Veckans sista match och sista matchen innan ett längre landslagsuppehåll spelades i Luleå under lördagseftermiddagen. Hemmalaget kom ut klart bäst och vi en drömstart på matchen. Efter dryga minuten kunde Linus Fröberg spräcka Jhonas Enroths nolla och Luleå hade kopplat greppet om matchen. Hemmalaget fortsatte efter målet och hade ett stort spelövertag. Örebro var passiva och Luleå kunde styra och ställa ute på isen. Matchbilden ändrades dock när Konstantin Komarek visades ut i två minuter. Spel fem mot fyra för Örebro och chans att kvittera matchen. Men Örebro fick aldrig något riktigt tryck, Leo Carlsson hade den bästa chansen då hans skott gick precis utanför. Örebro åt sig in allt mer efter utvisningen och nu var det gästerna som styrde spelet. Spelet med puck blev avsevärt bättre från Örebro, men trots några bra lägen kunde hemmalaget gå till pausvila med ledningen.

Den andra period blev en mörk historia för Örebro som hade stora problem att få till något offensivt spel. Luleå fortsatte att trumma på och visade upp effektivitet. Leo Komarov vann kampen framför mål och styrde in 2-0. När Örebro sedan missade att sortera in en hemgång lämnades Brendan Shinnimin fri framför mål. Luleåforwarden gjorde inga misstag och 3-0 var ett faktum. Bara dryga minuten senare skulle det ringa igen. Isac Shinnimin kunde på helt egen hand sprätta in 4-0 bakom en skymd Jhonas Enroth. Riktigt svag period från Örebro som nu hade satt sig själva i en riktigt dålig situation efter fyrtio minuter.

I den tredje perioden kunde Luleå enkelt spela av matchen. Philip Holm kunde i spel fem mot fyra spräcka Örebros målnolla när han prickade in 4-1. Riktigt tung kväll för Örebro som får lämna Norrland utan poäng. Nu väntar två veckors uppehåll och nästa match spelas lördag den 19 november då Rögle gästar Behrn Arena.