Välkommen Miikka Salomäki!
Publicerad: 2021-06-23
Nyhet
Örebro Hockey är idag glada och stolta över att kunna välkomna Miikka Salomäki till klubben.

Den finska forwarden ansluter närmast från spel i Colorado Eagles i AHL. Under de senaste åtta säsongerna har den 28-årige forwarden spelat i Nordamerika. Under sin tid på andra sidan Atlanten har han noterats för 167 matcher i NHL och 199 matcher i AHL. Nu vänder Miikka hemåt till Europa då han skrivit på för två år i Örebro Hockey.

– Jättekul att kunna välkomna Miikka till Örebro Hockey. Vi får in en stor vinnarskalle som har en väldigt hög arbetsmoral. Det är en kraftfull spelare som är väldigt oöm i sin spelstil. Vi tycker att Miikka besitter bra skills som vi kommer få stor användning för. Under sin tid i Nordamerika har han fått ta en annan roll men vi är övertyggade att Miikka kommer vara en viktig pusselbit i vårt lagbygge och vi ser framemot att jobba med honom i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Det ska bli jättekul att komma till Sverige och få representera Örebro. Jag känner att Örebro är helt rätt ställe för mig att komma till. För mig ska det bli inspirerande att vara med på den resa klubben har påbörjat och jag ska bidra med mitt spel, samtidigt som jag tror att jag har stora möjligheter att ta ytterligare kliv i min karriär. Hockey går ut på att vinna och det vill jag göra med Örebro, säger Miikka Salomäki.

Miikka Salomäki
Ålder: 28 år
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd: 181 cm
Vikt: 92 kg
Moderklubb: TeKi, Finland
Meriter: VM-Silver med Finland och draftades av Colorado Avalanche som spelare 52

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson