Enroth förlänger: Klar för tre nya år!
Publicerad: 2022-10-17
Nyhet
Idag står det klart att Jhonas Enroth förlänger sitt avtal med Örebro Hockey. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2025/26.

Jhonas Enroth har under sin tid i Örebrotröjan blivit en stor publikfavorit och under de senaste säsongerna har Jhonas varit en nyckelspelare i laget. Förra säsongen visade Enroth sin klass och fick bland annat ta emot pris som årets målvakt samt prestigefyllda Honken Trophy. Enroth besitter en imponerande meritlista och med sin rutin har han en viktig ledarroll i klubben. Inledningen på årets säsong har varit stark från Jhonas sida och nu står det klart att Enroth blir Örebro trogen i ytterligare tre år. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2025/26.

– Jag är jätteglada över att fortsätta resan här i Örebro. Sedan första dagen här har jag trivts otroligt bra och jag älskar att spela här. Jag känner en stor hunger att bli bättre varje dag och det är inspirerande att vara i den här miljön. Vi har ett grymt stöd och hockeyintresset här i stan växer för varje år, nu ser jag fram emot att fortsätta jobba hårt för att vi ska nå framgång, säger Jhonas Enroth.

– Vi är väldigt glada över att behålla Jhonas hos oss. Rothen är ett proffs ut i fingerspetsarna, extremt noggrann i det dagliga arbetet och ett stort föredöme. Med sin rutin och sina ledaregenskaper är Jhonas viktig för oss både på och utanför isen. Jhonas är en av seriens absolut bästa målvakter och med sitt driv och hunger kommer han fortsätta utvecklas och ta steg hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Jhonas Enroth
Ålder: 34 år
Moderklubb: Huddinge IK
Meriter: VM-Guld, OS-Silver, årets målvakt i SHL, vinnare av Honken Trophy.
Aktuellt: Nytt kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2025/26.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson