Seger i Hallsberg
Publicerad: 2021-08-18
Örebro Hockey tog försäsongens andra raka seger då Oskarshamn besegrades i Hallsberg.

Försäsongens andra match spelades i Hallsberg under onsdagen då Örebro tog emot Oskarshamn. Otroligt glädjande att se lite publik på läktaren igen. Drygt 200 personer släpptes in i Sydnärkehallen under onsdagen. Matchen inleddes rätt hafsigt då inget av laget fick till något ordnat spel. Efter fem spelade minuter fick Örebro chansen i spel med en man mer och då skulle matchens första mål komma. Örebro satte upp ett bra spel och Robin Kovács kunde pricka in ledningsmålet. Assistpoäng på målet till Rodrigo Abols och Robert Leino. Efter Örebros ledningsmål fortsatte det böljande spelet. Båda lagen hade svårt att få till några längre anfall men det var Oskarshamn som stack upp och skapade de farligaste målchanserna. Jonas Arntzen vaktade Örebromålet under kvällen och stod för fler fina räddningar under den första perioden. Robin Kovács mål i powerplay blev periodens enda och Örebro kunde gå till pausvila med 1-0 på resultattavlan.

Örebro startade den andra perioden med att etablera några längre anfall och skapade på så sätt tryck i anfallszonen. Efter drygt fem spelade minuter fick man också chansen i powerplay för andra gången i matchen. Örebro hittade några bra spel som ledde till bra målchanser men målet uteblev denna gång. Precis när Oskarshamn blivit fulltaliga hettade det till framför Oskarshamn målvakt och två Oskarshamnsspelare visades ut två minuter vardera. Gyllene chans för Örebro som nu fick spela fem mot tre i två minuter. Juuso Puustinen hade några farliga avslut men i övrigt lämnade Örebros spel med två man mer en hel del att önska. Men tillslut skulle målet komma. Joel Mustonen spelade fint fram till Jani Lajunen som kunde smälla in 2-0. Målet var Janis första i Örebrotröjan. Bara två minuter senare kunde Rodriga Abols elegant dundra in 3-0 i det bortre krysset. Oskarshamn skulle få chansen att ta sig in i matchen då man tilldelades straff med 5:30 kvar av den andra perioden. Men Jonas Arntzen ville annat och kunde lugnt och tryckt stänga igen mellan stolparna. I slutminutrarna av den andra perioden regnade det utvisningar från alla håll och perioden avslutades med spel tre mot tre. Örebro kunde efter en stark period ta med sig 3-0 in i omklädningsrummet.

Örebro startade den tredje perioden bra. Men i en omställning skapade Oskarshamn oro i Örebros zon och Tomas Zohorna kunde pilla in 3-1 bakom Jonas Arntzen. Kort därefter fick Oskarshamn chansen att ta sig ännu närmare då Christopher Mastomäki visades ut. Örebro visade dock upp fint spel en man mindre och kunde klara av det numerära underläget. Tredje perioden fortsatte sedan med massvis med utvisningar och det var inte ofta de båda lagen fick spela fem mot fem. Med sju minuter kvar av den tredje perioden var Oskarshamn ytterst nära att få in sitt andra mål i matchen. Men ribban var på Jonas Arntzens sida och efter det kunde Örebro hålla undan och bärga försäsongens andra raka seger. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter mål från Robin Kovács, Jani Lajunen och Rodrigo Abols.

Nästa match spelas på fredag då Örebro tar emot Djurgården i Köping. Nedsläpp kl 18:00. Klicka här för att köpa biljett till matchen.

Örebro Hockey-Oskarshamn 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Första perioden: 1–0 (06:40) Robin Kovács (Rodrigo Abols, Robert Leino).

Andra perioden: 2–0 (31:07) Jani Lajunen (Joel Mustonen, Marcus Hardegård). 3–0 (33:04) Rodrigo Abols (Juuso Puustinen, Miikka Salomäki).

Tredje perioden: 3–1 (46:17) Tomas Zohorna (Hynek Zohorna).

Skott: 24–19 (6–9, 12–6, 6–4).