Ludvig Larsson klar för två år
Publicerad: 2023-04-18
Nyhet
Idag står det klart att centern Ludvig Larsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro Hockey.

Ludvig ansluter närmast från spel i Rögle där han spelat de två senaste säsongerna. Under årets säsong fick Ludvig även känna på internationellt spel då han representerade Tre Kronor i Karjala Tournament. För Örebro Hockey nya huvudtränare, Johan Hedberg, är 27-årige Larsson inget nytt ansikte. Efter att Ludvig spenderat flertalet säsonger USA och spel i college vände han inför säsongen 2020/21 hem till Sverige och spel i Mora. Under Hedbergs ledarskap hade Ludvig en stark säsong i HockeyAllsvenskan och noterades för 45 poäng på 46 matcher. Nu återförenas Ludvig med Johan Hedberg i Örebro. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Ludvig är en spelare som vi har varit intresserade av under en längre tid. Det känns därför väldigt bra att vi nu kan välkomna Ludde till oss. Han passar perfekt in i vårt sätt att spela och det är en centertyp som är duktig på att driva spelet. Han är i en bra ålder och på väg uppåt i karriären. Vi ser Ludde som en framtida landslagscenter och en viktig spelare i vårt lag, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Eriksson.

– Det känns otroligt kul att komma till Örebro. Klubben är inne i en spännande resa och man gör mycket som är bra just nu. Jag vill komma in och bidra med mitt spel och vara med och bidra till att vi som lag blir framgångsrika. Jag tycker att det är en spännande ledarstab och det ska bli kul att återförenas med Johan. Jag har pratat mycket med Niklas Eriksson och fått en bra bild av honom och klubben, det känns bra att han fortsätter i Örebro. Nu längtar jag efter att dra i gång och träffa alla i och runt laget, säger Ludvig Larsson.

Ludvig Larsson
Ålder: 27 år.
Position: Center.
Längd: 182 cm.
Vikt: 85 kg.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: Limhamn HK.
Aktuellt: Tvåårskontrakt med Örebro Hockey.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson