Hannes Björninen klar för två år
Publicerad: 2023-04-28
Nyhet
Örebro Hockey kan idag välkomna den finska centern Hannes Björninen till klubben.

Hannes ansluter närmast från spel i Brynäs. Den 27-årige centern har en gedigen meritlista. Hannes har varit en viktig kugge i det finska landslaget under de senaste säsongerna och har bland annat OS och VM-guld på meritlistan. I skrivande stund befinner sig Hannes i Umeå med landslaget där han laddar upp inför den stundande VM-turneringen. Nu står det klart att Hannes fortsätter sin karriär i Sverige och avtalet med Örebro Hockey sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Vi är väldigt nöjda att kunna addera Hannes. Vi får in en gedigen lagspelare som är användbar i alla spelformer. Hannes har en stark meritlista och han vet vad som krävs för att vinna. Med sin erfarenhet och starka driv kommer han bli en viktig spelare i vårt lag. Hannes har ambitionen att ta nästa steg i sin karriär och vår hörhoppning är att vi ska kunna hjälpa honom att ta det, säger Niklas Eriksson.

– Först och främst är jag jätteglad över att komma till Örebro. Jag har sett vad som har hänt i Örebro under senaste åren och jag gillar vad man har på gång. Vi kommer att ha ett starkt lag och målsättningen är att vinna. Jag ser fram emot att bidra med mitt spel, samtidigt som jag känner att jag kommer ha bra förutsättningar att utveckla mitt spel i Örebro, säger Hannes Björninen.

Hannes befinner sig som sagt i Umeå nu och siktet är inställt på VM i maj.

– Så klart siktar jag på att ta en plats i VM-laget. Vi har haft några framgångsrika år och vi vill vinna igen. Samtidigt längtar jag att komma till Örebro och träffa alla. Förhoppningsvis kan jag vara på plats någon vecka under juni, annars är jag på plats när vi drar igång i augusti, avslutar Hannes. 

Hannes Björninen
Ålder: 27 år.
Position: Center.
Längd: 185 cm.
Vikt: 86 kg.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: Pelicans.
Meriter: OS-guld, VM-guld, VM-silver.
Aktuellt: Tvåårskontrakt med Örebro Hockey.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson