Vår resa tar slut i semifinalen
Publicerad: 2023-04-11
Säsongen är över för Örebro Hockey. Skellefteå vinner match sex och matchserien med 4-2 i matcher.

Semifinal 6:7 spelades i Behrn Arena under tisdagskvällen. Örebro var tvingade att vinna för att få till en sjunde avgörande match mot Skellefteå. Örebro öppnade svagt och hemmalaget såg nervöst ut. Skellefteå kunde ta tag i taktpinnen och etablerade långa anfall mot Örebro. Jhonas Enroth fick då komma upp starkt med några riktigt starka ingripande. Örebro saknade dock inte chanser. Oliver Eklind kom fri från halva plan men Örebroforwarden lyckades inte överlista Linus Söderström. Både lagen hade också varsin chans i spel fem mot fyra, men varken Skellefteå eller Örebro lyckades ta tillvara på det numerära överläget. Efter tjugo spelade minuter var det mållöst i Behrn Arena.

Den andra perioden fortsatt i ett hafsigt spel. Örebro höjde dock upp spelet och man kunde skapa tryck mot Skellefteå. Hemmalaget fick tidigt chansen i numerärt överläge då Albin Sundsvik visades ut. I spel fem mot fyra tryckte hemmalaget på och man skapade både en och två klara målchanser. Men pucken ville inte in och Skellefteå kunde klara av sitt andra numerära underläge. Robert Leino hade ytterligare en jättechans att ge hemmalaget ledningen då han kom fri med Skellefteås målvakt. Leinos avslut lämnade mer att önska och Örebro lyckades inte ta tillvara på de farligheter man skapade. Istället var det Skellefteå som skulle få sista ordet i den andra perioden. Efter en tilltrasslad situation framför mål kunde Jonathan Johnsson pricka in 0-1 med endast 15 sekunder kvar av perioden. Skellefteå i förarsätet efter två perioder.

I den tredje perioden försökte Örebro jaga på för en kvittering. Kraften fanns inte riktigt där hos hemmalaget och Skellefteå kunde hela tiden hålla Örebro på utsidan. Örebro skapade visserligen några halvchanser men det var aldrig riktigt nära. Skellefteå kunde hålla undan och när slutsignalen ljöd i Behrn Arena visade resultattavlan 0-1. 4-2 i matcher till Skellefteå som nu är vidare till final. För Örebro tar säsongen slut under tisdagskvällen.

Ett stort tack till alla som har stöttat oss under säsongen.