Seger mot HV71 efter förlängning
Publicerad: 2021-08-25
Örebro besegrade HV71 med 2-1 efter förlängning.

Örebro reste under onsdagen till Jönköping för att ta sig an HV71 i försäsongens fjärde match. Örebro ställde återigen ett ungt lag på isen, där bland annat Gustav Karlsson, född -03, gjorde debut i A-laget. I matchens inledning visades Robin Kovács ut två minuter och Örebro fick direkt testa spelet med en man mindre. HV satte direkt hårt tryck mot Jhonas Enroth i Örebromålet som fick komma upp med några fina räddningar. Efter att Örebro klarat av det numerära underläget var det hemmalagets tur att dra på sig en utvisning. I powerplay kunde Örebro sätta upp ett bra spel där Kovács hittade ner till Milton Oscarson. Milton serverade sedan Elias Ekström som kunde pricka in ledningsmålet. Perioden i övrigt ägdes av hemmalaget som spelade med hög fart och frenesi. Örebro hade svårt att få till spelet med puck och HV kunde trycka tillbaka Örebro under långa stunder. Starkt målvaktspel och Elias mål i powerplay gjorde dock att Örebro kunde gå till pausvila med ledningen.

Direkt i den andra perioden fick Enroth visa klass med en monsterräddning när HV testade från nära håll. Örebro hade sedan ett par minuter där man etablerade tryck i anfallszonen. Marcus Hardegård var närmast att hitta rätt då han prickade stolpen. Hemmalaget fortsatte sedan med sitt intensiva spel och när Örebro slarvade i passningsspelet kunde man komma till flertalet farliga chanser. I periodens slutskede skulle Örebro få chansen i powerplay för andra gången. Joel Mustonen och Linus Öberg hade båda chansen att utöka ledningen, men utdelningen uteblev och den andra perioden slutade mållös.

Den tredje perioden startade med Örebro fick chansen att spela med en man mer. Men Örebro fick inte till något ordnat spel och kom inte till några farligheter. Första halvan av perioden fortsatte sedan i ett böljande spel och där var det hemmalaget som hade de klart bästa målchanserna. Örebro drog sedan på sig ett lagstraff för för många spelare på isen. Då skulle också kvitteringen komma. Fredrik Forsberg dundrade in ett direktskott förbi en chanslös Jhonas Enroth. Efter kvitteringsmålet var det hemmalaget som var det hetaste laget och man hade både en och två chanser att ta ledningen. Med drygt två minuter kvar av tredje perioden fick HV en gyllene chans att ta ledningen efter att Miikka Salomäki fick sätta sig på botbänken. Hemmalaget tog inte chansen och istället gick matchen till förlängning och spel tre mot tre. I inledningen av förlängningen fick Örebro chansen att spela powerplay och då skulle avgörandet komma. Joel Mustonen hittade nätet med ett rappt skott och Örebro kunde bärga försäsongens fjärde raka seger.

HV71–Örebro 1–2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–1)
Första perioden: 0–1 (05.40) Elias Ekström (Milton Oscarson, Robin Kovacs), spel fem mot fyra.

Andra perioden: –

Tredje perioden: 1–1 (08.44) Fredrik Forsberg (Daniel Norbe, Tyler Vesel), spel fem mot fyra.

Förlängning: 1–2 (01.19) Joel Mustonen (Jani Lajunen, Marcus Hardegård), spel fyra mot tre.

Skott: 27–28 (7–5, 14–13, 6–7, 0–3).