Rond två till Luleå
Publicerad: 2024-03-16
Örebro Hockey föll i åttondelsfinal 2:3 mot Luleå.

Örebro hade chans att avancera till kvartsfinal vid vinst i Luleå under lördagseftermiddagen. Ett revanschsuget hemmalag ville dock annat. Örebro överlevde den första perioden trots att man drog på sig massvis med utvisningar. Jonas Arntzen och ett heroiskt spel i numerärt underläge gjorde att det var mållöst efter tjugo spelade minuter.

I den andra perioden small det omgående. Jack Connolly prickade in 1-0 och bara minuter senare kunde samme Connolly utöka ledningen till 2-0. Nu var det bara Luleå för hela slanten och halvvägs in i perioden Juhani Tyrväinen prickskjuta in 3-0. Nattsvart period för Örebro som inte kunde resa sig.

Luleå kunde kontrollera den tredje perioden på ett komfortabelt sätt och 3-0 stod sig matchen ut. Åttondelsfinalen är nu utjämnad och en tredje avgörande match spelas i Luleå på måndag.