Niklas Eriksson med senaste nytt
Publicerad: 2023-03-03
Nyhet
Niklas summerar gårdagens seger mot Brynäs och blickar framåt mot lördagens bortamatch i Luleå.

Örebro Hockey bärgade under torsdagen två viktiga poäng i Gävle. Prestationsmässigt var det långt ifrån en topprestation från Örebro men Rasmus Rissanen kunde skjuta två viktiga poäng till Örebro i förlängningen.

– När vi tittat på matchen nu i efterhand får vi matchen dit vi vill. Ett bra spel i powerplay och ett kontringsmål sätter oss i ett bra läge i matchen. Det är ingen hemlighet att vi har haft stora problem mot just Brynäs och när vi börjar dra på oss utvisningar tappar vi rytmen och många spelare får logga mycket istid. Rothen i kassen gör en stark insats mellan stolparna och ger oss verkligen chansen att vinna. På något sätt är det också en styrka från killarna att hitta en väg att vinna matchen och att vi kan ta med oss två viktiga poäng från matchen, säger Niklas Eriksson.

Efter matchen sov laget kvar i Gävle och har nu haft en återhämtningsdag i Monitor ERP Arena.

– Vi är ju ute på roadtrip så efter en natt i Gävle samlade vi ihop laget här under förmiddagen. Idag har vi ett individuellt upplägg när spelarna väljer någon typ av fysisk aktivitet för att förbereda sig på bästa sätt inför morgondagen. Under den här tiden på året handlar mycket om att samla energi mellan matcherna.

Laget bussar nu till Arlanda under eftermiddagen för att sedan ta flyget upp till Luleå där veckans sista match spelas.

– Ny tuff utmaning väntar under lördagen. Luleå slåss för att ta sig in i slutspelet och vi vet vad som väntar när vi ställs mot dem. Vi försöker fokusera på vad vi ska göra och vad som gör oss framgångsrika. Vi har sagt att målet är att göra säsongens bästa bortamatch under lördagen.

Det återstår endast tre omgångar av grundserien och Örebro har i skrivande stund fjärdeplatsen i tabellen. I en otroligt jämn tabell blir det en kamp in i det sista om en direktplats till kvartsfinal.

– Vi har ett bra utgångsläge inför de tre sista matcherna. Som jag har pratat om tidigare är vi här och nu och tar en match i taget.

William Wikman klev av gårdagens match och Niklas ger här en uppdatering kring läget i laget.

– Wille klev av efter en smäll, men det ska inte vara något allvarligt. Vi har lite småskavanker precis som alla lag under den här tiden på året. Vi kommer inte kommentera skador nu när vi är inne i slutskedet av säsongen. Just nu är endast Philip Holm på skadelistan, han är hemma i Örebro och vi har goda förhoppningar om att han ska kunna vara tillbaka i spel nästa vecka, avslutar Niklas Eriksson.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson