Inför seriepremiären: Färjestad-Örebro
Dam2020-09-19
Idag har det blivit dags för seriepremiär då Örebro tar sig an Färjestad på bortaplan i DamEttan Västra.

Örebro ställs inför en tuff utmaning i seriepremiären av DamEttan Västra. Topptippade Färjestad har under de senaste säsongerna dominerat serien, utan att lyckas ta steget upp till SDHL. Tuffast tänkbara motstånd väntar med andra ord, men Örebros huvudtränare Ulf Gyllander ser fram emot utmaningen.

– Oerhört roligt att äntligen dra igång. Färjestad är ett väldigt bra lag men vi känner oss redo och ser fram emot utmaningen. Vi ska hålla oss till vårt spel och inställningen är att överraska Färjestad, säger Ulf Gyllander.

För många spelare i Örebro blir dagens seriepremiär första matchen i DamEttan. Men laget har även spelare med rutin från spel på högre nivå.

– Man kan säga att vi har en härlig blandningen i laget. För några av våra yngsta tjejer blir det första matchen på den här nivån. Vissa har erfarenhet från den här nivån och även spel i SDHL. Vi har en härlig mix i laget och det är en spännande grupp att jobba med, fortsätter Ulf Gyllander.

Försäsongen har varit en viktig del av uppladdningen för Örebros del och Ulf är nöjd med vad han har sett.

– Vi har spelat några tuffa matcher under försäsongen mot bland annat AIK och Haninge som är starka lag. Det har varit nyttigt för vår del och spelarna har fått känna på farten och tuffheten som kommer att krävas i DamEttan.

Till dagens premiärmatch i Karlstad är läget i Örebro bra och i stort sätt alla spelare är tillgängliga för spel.

– Vi har några frågetecken inför matchen och exakt hur vi kommer att ställa upp laget presenterar vi innan nedsläpp, avslutar Ulf Gyllander.

Färjestad-Örebro
Nedsläpp kl 17:00 i Löfbergs Arena.
Matchen visas på SvenskHockey.tv.
Vid köp av ett årsabonnemang hos SvenskHockey.tv, uppge Örebro Hockey som din förening så går 200:- till klubben.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson