Gustav Backström stannar till 2024
Nyhet2021-11-12
Örebro Hockey kan idag presentera ytterligare en kontraktsförlängning. Gustav Backström har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.

Gustav Backström är fostrad i Guldsmedshytte SK strax utanför Örebro. Junioråren spenderade Gustav i Modo innan han 2013 flyttade hemåt och representerade Örebro Hockey för första gången. Gustav är nu inne på sin nionde säsong i klubben och har under sina år utvecklats till en viktig spelare både på och utanför isen. Under förra säsongen debuterade Gustav i Tre Kronor då han representerade Sverige i fem landskamper. Inför årets säsong blev den 26-årige backen utnämnd till assisterande lagkapten i Örebro och idag står det klart att Gustav stannar i klubben ytterligare två år.

– Vi är väldigt glada över att Gustav stannar hos oss till 2024. En kille från regionen som nu är inne på sin nionde säsong i klubben. Gustav står för en professionalism både på och utanför isen. Vi tycker att han tagit stora steg i sitt spel och även utvecklats mycket som person och som ledare. Vi ser Gustav som en viktig kugge i Örebro Hockey och tillsammans ska vi fortsätta utvecklas ytterligare, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Först och främst trivs jag otroligt bra i klubben och staden. Jag har varit här länge nu och känner att jag utvecklas hela tiden. Det är här jag vill vara och jag vill vinna med Örebro. Det har hänt väldigt mycket under min tid i klubben. Drömmen och det stora målet är att fira SM-guld på Stortorget, säger Gustav Backström.

Gustav Backström
Ålder: 26 år
Moderklubb: Guldsmedshytte SK
Längd: 188 cm
Vikt: 90 kg
Aktuellt: Nytt kontrakt över säsongen 2023/24

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson