Uddamålsförlust mot HV71
Publicerad: 2020-08-20
Efter match
Örebro Hockey föll med uddamålet mot HV71 under torsdagskvällen.

Den första period bjöd på fartfylld hockey. Tempot var högt från start men perioden skulle präglas av mycket utvisningar för HV71. Örebro fick chansen i spel fem mot tre två gånger och spel fem mot fyra lika många månger. Hemmalaget satte upp några fina varianter och skapade några bra målchanser. Pucken ville dock inte in och första perioden slutade mållös.

HV71 kom ut något starkare i den andra perioden och drygt fem minuter in fick man chansen att spela fem mot tre. Det tog gästerna tillvara på och Lias Andersson kunde ge smålänningarna ledningen. Bara minuten senare åkte sig Mathias Bromé fri men hakades då upp av HV-spelare och tilldömdes straff. Bromé tog själv hand om straffen och gjorde inga misstag när han elegant satte kvitteringen till 1-1. Fler mål bjöds vi inte på i den andra perioden och vi gick till pausvila med likaläge.

Örebro var det bättre laget i den första perioden, medans HV71 var vassare i den andra. I den tredje akten böljade spelet friskt fram och tillbaka. Båda lagen skapade några fina chanser att ta ledningen men det skulle dröja innan avgörandet kom. Med 2:59 kvar av perioden tog HV71 tillvara på ett powerplay och Simon Önerud kunde sätta 2-1 till gästerna. Örebro pressande sedan på för en kvittering men HV71 kunde hålla undan och lämna Örebro med en seger.

Nästa match spelas på onsdag då Brynäs väntar på bortaplan.

Örebro–HV71 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

Första perioden:

Andra perioden: 0–1 (06.01) Lias Andersson (Anton Wedin), spel fem mot tre. 1–1 (08.07) Mathias Bromé, straff.

Tredje perioden: 1–2 (17.01) Simon Önerud (Axel Holmström, Anton Wedin), spel fem mot fyra.