Välkommen, Patrik Karlkvist!
Publicerad: 2024-04-15
Nyhet
Patrik Karlkvist ansluter till Örebro Hockey med ett nyskrivet treårsavtal.

Patrik Karlqvist behöver ingen närmare presentation. Den 31-årige forwarden har under de senaste säsongerna varit en notorisk poängspelare i SHL. Nu står det klart att Patrik blir Örebro Hockeys första nyförvärv inför säsongen 2024/25. Avtalet sträcker sig över säsongen 2026/27.

– Vi är så klart väldigt glada över att välkomna Patrik till oss. Patrik är en spelare som haft en stor påverkan på sitt lag över tid och som bidragit med en stark produktion i SHL. Med Patriks spetsegenskaper i det offensiva spelet och framförallt powerplay kommer han vara en stor tillgång för oss. Vi ser också att vi kommer få stor nytta av Patriks ledaregenskaper, där han med sitt lugn kommer ha en stor påverkan i gruppen, säger Niklas Eriksson.

– Först och främst är det jättekul att vara på plats och få komma igång. När det blev som det blev förra säsongen var det inte ett lätt beslut att lämna Oskarshamn men efter de samtal som jag haft med Niklas var det ett enkelt beslut att välja Örebro. Jag har alltid tyckt att Örebro varit en häftig klubb med häftiga fans och det har alltid varit tufft att komma hit som motståndare. Jag vill vara med bidra framåt men framförallt jobba hårt för att vi som lag ska nå framgång, säger Patrik Karlkvist. 

En intervju med Patrik ser du inom kort här på hemsidan.

Patrik Karlkvist
Ålder: 31 år
Position: Forward
Skjuter: Höger
Moderklubb: Södertälje SK
Aktuellt: Nytt treårskontrakt med Örebro Hockey

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson