Välkommen, Danick Martel!
Publicerad: 2024-01-26
Nyhet
Örebro Hockey har idag gjort klart med den kanadensiska forwarden Danick Martel.

Danick ansluter närmast från spel i finska HPK där han under säsongen stått för 23 poäng på 39 matcher. Innan det blev spel i Finland har den 29-årige forwarden hunnit med närmare 400 matcher i AHL samt en handfull matcher i NHL med Philadelphia och Tampa Bay. Nu står det klart att Danick ansluter till Örebro Hockey och avtalet sträcker sig över resterande del av säsongen 2023/24.

– Vi har under en längre tid letat efter förstärkning till laget. Nu öppnades möjligheten för oss att ta in Danick och det är vi väldigt glada över. I Danick får vi in en spelare med bra attityd och som har en förmåga att höja sig när det drar ihop sig till slutspel. Danick är en riktig lagspelare och vi ser fram emot vad han kommer kunna uträtta i Örebrotröjan, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

Danick befinner sig i skrivande stund i Finland och går allt som det ska ansluter han till laget i början av nästa vecka.

– Vår förhoppning är att Danick kan vara på plats i Örebro så fort som möjligt. Vi har tre matcher nästa vecka och sedan är det landslagsuppehåll, hela processen med Migrationsverket tar den tid det tar men oavsett blir det viktigt att få honom på plats så snart som möjligt så att han kan sätta sig in i vår miljö, säger Bengtzén.

För Danicks del väntar nu spel i Sverige för första gången, något som har ser fram emot.

– Jag har hört mycket bra om svensk hockey så för mig personligen känns det så klart spännande. Först och främst vill jag bidra med ett hårt jobb, det är nummer ett, samtidigt som jag hoppas kunna vara med och bidra framåt. Jag ser verkligen fram emot att komma till Örebro och träffa alla i och runt laget. Tillsammans ska vi ha en stark avslutning på grundserien, säger Danick Martel.

Danick Martel
Ålder: 29 år
Längd: 175 cm
Vikt: 79 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Nationalitet: Kanada
Aktuellt: Kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2023/24

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson