Örebro besegrade Djurgården i Köping
Publicerad: 2021-08-20
Örebro tog försäsongens tredje raka seger efter 5-2 mot Djurgården i Köping.

Örebro Hockeys tredje match under försäsongen spelades i Köping då laget tog emot Djurgården. Drygt 200 personer hade tagit sig till ishallen i Köping under fredagskvällen. Örebro ställde upp med ett ungt lag då bland annat Leo Carlsson, född 2004, debuterade i A-laget. Örebro startade matchen piggt och skapade tidigt några farliga målchanser, dock utan att få hål på Niklas Svedberg i Djurgårdsmålet. Fem minuter in i den första perioden fick Örebro chansen i powerplay men i spel med en man mer lyckades man inte skapa mer än några halvchanser. Efter utvisningen jämnades spelet ut och böljade fram och tillbaka. Halvvägs in i den första akten visades Simon Forsmark ut i två minuter och Örebro fick spela med en man mindre. Det numerära underläget skulle bli kortvarigt då Djurgården drog på sig en utvisningen för Delaying the game. I spel fyra mot fyra hade Oliver Eklind, Rasmus Rissanen och Gustav Backström farliga chanser, men utdelningen uteblev. När Djurgården ställde om spelet snabbt och skapade chanser var Jonas Arntzen på tå och visade upp ett lugn i Örebromålet. När knappt fem minuter kvar av perioden drog Stefan Warg på sig en utvisning för tripping och Djurgården fick chansen i powerplay för andra gången i matchen. Med en man mindre på isen visade Örebro upp ett strakt spel och kunde klara av det numerära underläget utan några större problem. Trots farliga chanser från båda lagen bjöds vi inte på några mål under den första perioden.

Den andra perioden hann knappt börja innan Joel Mustonen visades ut och Örebro fick spela med en man mindre för tredje gången. Djurgården satte upp ett bra spel och kom till några farligheter, men Jonas Arntzen kunde hålla tätt. När Örebro blev fulltaligt gick Gustav Backström pucken på offensiv blå och kunde med ett distinkt skott ge Örebro ledningen. Ledningen skulle dock bli kortvarig då Filiph Engsund prickade in kvitteringspucken. Örebro skulle få chansen att ta tillbaka ledningen omgående då Linus Videll drog på sig en utvisning. Spelet med en man mer ville inte riktigt stämma och farligaste målchansen kom via en individuell från Elias Ekström när Djurgården precis blivit fulltaliga. När Djurgården Niclas Bergfors drog på sig ytterligare utvisning skulle Örebros ledningsmål komma. Kristian Näkyvä kunde pricka in 2-1 med ett skott från blå och Örebro hade nu fått utdelning i powerplay. Efter målet var det gästerna från Stockholm som lyfte upp spelet och etablerade tryck i Örebros zon. Trycket från Djurgården resulterade i att Jani Lajunen skickade pucken över plexiglaset och Örebro fick återigen spela med en man mindre. Gästerna tog inte tillvara på den chansen och istället var det Örebro som skulle hitta nätet när man blivit fulltaliga. Kristian Näkyvä laddade från blålinjen igen och 3-1 var ett faktum. Resultatet stod sig sedan perioden ut och Örebro kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Örebro startade tredje perioden starkt och hade chanser att utöka ledningen ytterligare. Leo Carlsson var sedan så när att göra mål i debuten då han åkte sig fri och tilldömdes straffslag efter att ha blivit fälld. 16-årigen fick själv ta hand om straffen men fick inte pucken förbi Niklas Svedberg. Örebro kontrollerade sedan matchen bra men Djurgården skulle komma närmare. Med knappt sju minuter kvar av den tredje perioden kunde Josef Ingman skicka in reduceringen till 3-2. Örebro skulle svara snabbt då man fick chansen i powerplay efter en tilltrasslad situation framför mål. 4-2 kom genom Joel Mustonen då han hittade en lucka förbi Niklas Svedberg. I slutminutrarna tog Djurgården ut målvakten för att krypa närmare. Men istället kunde Joel Mustonen sätta sitt andra för matchen och punktera matchen. Slutresultatet skrevs till 5-2 och segern var Örebros tredje raka under försäsongen.

Djurgården–Örebro Hockey 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)
Andra perioden: 1–0 (2.47) Gustav Backström (Filip Barklund, Jani Lajunen), 1–1 (3.32) Filiph Engsundh, 2–1 (8.06) Kristian Näkyvä (Robert Leino), spel fem mot fyra, 3–1 (18.18) Kristian Näkyvä (Christopher Mastomäki).

Tredje perioden: 3–2 (13.14) Josef Ingman (Linus Andersson), 4–2 (14.42) Joel Mustonen (Simon Forsmark, Juuso Puustinen) i spel fem mot fyra, 5–2 (19.20) Joel Mustonen (Kristina Näkyvä) i tom kasse.

Skott: 26–31 (8–13 , 11–7 , 6–11).

Utvisningar: ÖHK 6x2. Dif 7x2.