Robin Norell klar för två år
Publicerad: 2023-04-21
Nyhet
Örebro Hockey kan idag välkomna backen Robin Norell.

Robin ansluter närmast från spel i Oskarshamn. 28-åringen har sina styrkor i det defensiva spelet och Robin har spenderat större delen av sin karriär i Djurgården. 2013 draftades Robin av Chicago Blackhawks och totalt har det blivit 136 i AHL med Rockford IceHogs. De två senaste säsongerna har Robin representerat Oskarshamn i SHL. Nu står det klart att det blir spel i Örebro Hockey och avtalet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Robin är en stabil SHL-back som är väldigt laglojal. I Robin får vi in en stark skridskoåkare som spelar uppoffrande och gör allt för att laget ska vinna. Vi ser att Robin kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Robin har utvecklat sitt spel de senaste säsongerna men vi ser även att det finns ytterligare steg att ta här hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Eriksson.

För Örebro Hockeys assisterande tränare Stefan Nyman är Robin inte någon ny bekantskap. Stefan och Robin spenderade flera år tillsammans i Djurgården och nu återförenas dem i Örebro.

– Det ska bli jättekul att spela i Örebro, det är en klubb på uppgång och som vill framåt. För min del känns det spännande att få vara med på den resan. Jag vill vara en back som man kan lita på, spela rejält och utnyttja min skridskoåkning. Det ska bli kul att träffa Nyman igen. Han ställer höga krav och jag ser fram emot jobba tillsammans med honom igen, säger Robin Norell.

Robin Norell
Ålder: 28 år.
Position: Back.
Längd: 180 cm.
Vikt: 87 kg.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: Huddinge IK.
Aktuellt: Tvåårskontrakt med Örebro Hockey.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson