Senaste nytt med Eriksson
Publicerad: 2021-03-10
Inför match
Örebro Hockeys huvudtränare Niklas Eriksson ger oss senaste nytt inför veckans första match.

Sex matcher återstår av grundserien. Örebro ligger i skrivande stund på en femte plats i tabellen. En poäng före befinner sig torsdagens motståndare, Luleå. Örebro spelade senaste matchen i lördags och är nu redo för match igen.

– Vi har haft bra dagar här under veckan tycker jag. Vi har försökt samla energi och vi har haft korta och intensiva träningar för att förbereda oss på bästa sätt, säger Niklas Eriksson.

Tre drabbningar mot Luleå tidigare under säsongen. Tre tajta och tuffa matcher där Luleå två segrar efter övertid/straffar. Senast lagen drabbade samman var i Behrn Arena och då kunde Örebro ta alla tre poäng efter seger med 4-1. Niklas har klart för sig vad som väntar laget i Norrbotten under torsdagen.

– Vi vet vad som väntar när vi spelar mot Luleå. Det blir alltid en hård kamp och för oss handlar det om att vinna våra man mot man situationerna där. Ytterligare en nyckel är att spela bort deras press och att vi sedan vågar ta in puckar bakom dem. Vi ska ta puckar mot mål och utnyttja vår skicklighet.

Läget i laget är fortsatt ljust och Örebro åker med sex backar och tolv forwards till Luleå.

– Rasmus Rissanen kommer inte åka med då han och hans fru väntar tillökning vilken dag som helst. Glädjande är Baggen är tillbaka och han spelar imorgon. I övrigt är alla tillgängliga.

Tre matcher på fyra dagar väntar nu. Det är väldigt jämnt i toppen och en tuff kamp om en plats bland de sex första lagen.

– Det blir en härlig avslutning på grundserien. Luleå är bara en poäng före oss och det tajt om platserna i toppen. Det är ett inspirerande läge att ta en plats så högt upp i tabellen som möjligt. Vi ser framemot avslutningen av grundserien, avslutar Niklas Eriksson.

Torsdagens match ser du som vanligt på C More och senaste nytt inför matchen hittar du i Örebro Hockeys sociala medier.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson