Välkommen hem, Mathias Bromé!
Nyhet2022-05-09
Idag är vi glada över att kunna välkomna Mathias Bromé tillbaka till Örebro Hockey.

Mathias Bromé är återigen en Örebrospelare. Efter spel i Detroit samt Davos under de två senaste säsongerna står det nu klart att den poängstarke forwarden återvänder till Örebro. Under den gångna säsongen stod Mathias för 49 poäng på 41 matcher i Schweiz. I februari representerade Mathias Sverige i OS och i skrivande stund är han högaktuell för Tre Kronors trupp till VM i Finland.

Det nya kontraktet med Mathias Bromé blir ett långt sådant. Avtalet sträcker sig över de sex kommande säsongerna vilket innebär att Mathias kommer vara en Örebrospelare över säsongen 2027/28.

– Vi är jätteglada över att kunna välkomna Mathias tillbaka till Örebro på ett långt avtal. Vi har haft en dialog under en längre tid, nu har det gått snabbt på slutet och det känns väldigt bra att vi lyckats ro det här i hamn. Mathias är en toppspelare i Europa och kommer vara en viktig spelare för oss över tid, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Örebro. Jag kommer hem för att vinna och jag vill vara och bidra till att vi ska nå framgång. Jag har saknat att spela i Behrn Arena och det ska bli hur kul som helst att träffa alla igen, säger Mathias Bromé.

Mathias Bromé
Ålder: 27 år
Position: Forward
Längd: 182 cm
Vikt: 83 kg
Moderklubb: Huddinge IK
Aktuellt: Nytt kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2027/28

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson