Viktig information gällande vaccinationsbevis
Publicerad: 2021-11-29
Nyhet
Regeringen har fattat beslut om att vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer.

För Örebro Hockey innebär beslutet att vaccinationsbevis gäller vid besök i Behrn Arena från och med 1 december. Nästa hemmamatch i SHL spelas torsdag 2 december då Leksand kommer på besök. För att kunna fortsätta ha möjlighet till full publikkapacitet i Behrn Arena innebär det att vi som arrangör av en offentlig tillställning som avser att släppa in fler besökare än 100 stycken behöver kontrollera vaccinationsbevis på alla besökare.

Viktig information till dig som ska besöka Behrn Arena
Endast EU:s digitala Covid-19 bevis är godkänt. För att kontrollera vilka länder som är uppkopplade mot den listan, klicka här. Testbevis eller tillfriskningsbevis gäller ej som vaccinationsbevis. Fullvaccinerad är man om man har tagit 2 av 2 doser eller 1 av 1 om det Jansens vaccin. Samt att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks.

Samtliga besökare behöver uppvisa vaccinationsbevis samt giltig legitimation (se undantag nedan) vid kontroll utanför arenan. Kontroll av vaccinationsbevis sker utanför, efter godkänd kontroll är du välkommen att uppvisa din biljett i entrén. Vaccinationsbeviset kan uppvisas digitalt samt i pappersformat. Klicka här för att hämta ditt vaccinationsbevis. Svar på vanliga frågor om covidbevis, klicka här.

Tänk på att komma till arenan i god tid. Vänligen lyssna och följ personalens anvisningar. Väl inne i arenan kan du röra dig precis som tidigare.

Har du frågor gällande dina biljetter till någon av våra kommande hemmamatcher? Maila till [email protected] så hjälper vi dig så fort vi kan.

Undantag för vaccinationsbevis
Vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. Du som är under 18 år kan gå på hockey i Behrn Arena utan att uppvisa vaccinationsbevis. Du behöver dock uppvisa giltig legitimation för att personal på plats ska kunna säkerställa din ålder.

Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19.

”Kontraindikation är i medicin ett tillstånd eller en faktor, som ökar risken med att använda ett särskilt läkemedel, utföra en medicinsk behandling eller engagemang i en särskild aktivitet. En absolut kontraindikation är ett tillstånd som förbjuder användningen av behandlingen över huvud taget.”

Spelare, ledare, domare, media samt all personal kopplad till matchen, så som funktionärer och arenapersonal, omfattas ej av kravet på vaccinationsbevis.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson