Vinst i Luleå
Publicerad: 2023-03-04
Örebro Hockey besegrade under lördagen Luleå på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 1-2 efter förlängning.

Veckans sista match spelades i Luleå under lördagskvällen. I en jämn förstaperiod hade båda lagen några halv chanser för att koppla greppet om matchen. När Elias Ekström visades ut i två minuter fick hemmalaget chansen i matchens första numerära överläge. Örebro visade då upp ett starkt försvarar och kunde relativt enkelt klara av två minuter med en man mindre. Ju längre perioden gick desto mer Luleå blev det och det var hemmalaget som skulle hitta nätet först. I en snabb spelvändning spelade Jack Connolly fram Oscar Engsund som kunde prickskjuta in 1-0. Ledning för hemmalaget efter tjugo spelade minuter.

Precis i slutet av den första perioden drog Luleå på sig en utvisning. Spel fem mot fyra för Örebro direkt i den andra perioden. Örebro lyckades inte ta tillvara på matchens första powerplay men kort efter drog Luleå på sig en ny utvisning och då skulle det ringa. Mathias Bromé hittade över till Leo Carlsson som sköt direkt och 1-1 var ett faktum. Både lagen hade sedan några riktigt bra chanser för att ta kommandot men Jhonas Enroth och Joel Lassinantti höll tätt. Likaläge efter fyrtio minuter i Luleå.

Den tredje perioden blev en jämn historia. Båda lagen låg på framåt för att gå upp i ledningen. Mycket kamp och det bjöds på heta känslor mellan lagen. Örebros gyllene chans att lämna Luleå med tre poäng kom i slutminuten då Mathias Bromé fick med sig en utvisning. Spel fem mot fyra sista minuten men hemmalaget lyckades hålla undan. 1-1 på tavlan efter sextio minuter och förlängning fick avgöra matchen.

I spel fyra mot tre skulle avgörandet komma. Robert Leino spelade fram Filip Berglund som sköt bonuspoängen till Örebro. Två viktiga poäng för Örebro som nu har satt sig i ett bra läge inför grundseriens två sista matcher. På tisdag spelas nästa match då Rögle gästar Behrn Arena kl 19:00.