Örebro nollade Luleå på bortaplan
Publicerad: 2021-03-11
Örebro Hockey tog tre viktiga poäng Luleå besegrades med 3-0 på bortaplan.

Örebro reste under torsdagen till Norrbotten för veckans första match. Luleå stod för motståndet i en match där tre viktiga poäng stod på spel. Örebro stod för en stark laginsats, stabilt spel med en man mindre och längst bak hade laget en storspelande Jhonas Enroth. Kristian Näkyvä gav Örebro ledningen i inledningen av den första perioden. I slutet av den första akten kunde Rodrigo Abols dryga ut ledningen när han satte dit 2-0. Hemmalaget fick efter tjugo spelade minuter jaga och tryckte på för att försöka få utdelning. Men under torsdagskvällen var Jhonas Enroth omutbar och visade hög klass matchen igenom. När Luleå chansade och tog ut målvakten för att spela med sex utespelare kunde Stefan Warg fastställa slutresultatet till 3-0. Tre viktiga poäng för Örebro som nu tar klivet förbi Luleå i tabellen och upp på en fjärdeplats.

Luleå–Örebro 0–3 (0–2, 0–0, 0–1)
Första perioden: 0–1 (5.55) Kristian Näkyvä (Ludvig Rensfeldt, Nick Ebert). 0–2 (18.17) Rodrigo Abols (Borna Rendulic, Kristian Näkyvä).