• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Rögle vann i Cam Abbotts tränardebut

21 november 2017 21:41
#RBKÖRE

Rögle hade nio raka förluster med sig i bagaget till hemmamatchen mot Örebro. Den negativa sviten satte laget punkt för med all önskvärd tydlighet när gästerna mosades med hela 6-1.


Cam Abbott har bara haft ett par dagar som huvudtränare för Rögle. Matchen mot Örebro var hans första på posten, och vilken sanslös start han fick.

Spelarna svarade upp bra på nytillskottet på bänken. Melvin Karlsson inledde målskyttet genom att göra sitt första SHL-mål i karriären, fint framspelad av Simon Ryfors efter 10:46.

– Jag hade bestämt innan vilken målgest jag skulle göra, det hade jag tänkt på, kommenterade målskytten Karlsson till C More.

Det var nu några minst sagt lyckade minuter för hemmalaget. Edwin Hedberg avslutade en spelvändning och Bryan Lerg sköt in 3-0 efter lite mer än 14 spelade minuter.

Heltaggat Rögle hade bestämt sig

Örebro var pressat och behövde utdelning omgående i andra perioden. Trots ett par möjligheter i powerplay dröjde dock reduceringen till dess att knappt halva perioden var spelad. Daine Todd satte pucken i nät i spel fyra mot tre.

Men Rögle hade gett sig tusan på att leverera en seger till sin hemmapublik och till sin nya tränare. Jesper Williamsson satte 4-1 och Bryan Lerg gjorde sitt andra mål i matchen fram till 5-1 innan den andra periodvilan.

Det var inget snack om var segern skulle. Cade Fairchild satte 6-1 i tredje perioden och Cam Abbott fick en drömstart som tränare.

– Hockey behöver inte vara så komplicerat, idag spelade grabbarna med stor passion. Vi startade i egen zon och att vara aggressiva där, med rätt intensitet kan man nå långt, sammanfattade Abbott lagets insats till C More efteråt.