• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Mora
MIK

Mora krigade till sig extrapoängen

28 oktober 2017 18:02
#ÖREMIK

Det var länge mållöst mellan Örebro och Mora, trots att hemmalaget dominerade matchen. Men gästerna krigade in i det sista och tack vare Andrew Rowe och Mathias Bromé kunde gästerna åka hem med två nya poäng.


Det var gästerna som inledde piggast men fem minuter in i den första akten tog hemmalaget tag i taktpinnen. Det var målvakternas kamp där både Eero Kilpeläinen och Christian Engstrand stod för ett par vassa räddningar. Närmast var Örebros Christopher Mastomäki som träffade ribban. Men även gästerna hade bud på att ta ledningen genom Alexander Hilmerson, Kilpeläinen som inte visste var pucken tagit vägen hade den sedan under sina benskydd.

– Vi har haft tuffa starter på bortaplan så 0-0 får vi vara nöjda med. Det är kul att spela mot Örebro och vi går för en seger även idag, sa Michael Haga till C More, som var tillbaka i Behrn Arena men denna gång som motståndare.

Det var Örebro för hela slanten i den andra perioden, vilket skottstatistiken vittnade om - 16-4 hade hemmalaget efter mittenakten. Att det fortfarande stod 0-0 efter två spelade perioder var mycket tack vare en storspelande Christan Engstrand.

– Jag tycker vi har tagit över matchen, men det är svårt att vaska fram riktigt heta målchanser. Det är hett där ute och det är kul, sa Alexander Hellström till C More efter mittenakten.

Mora krigade sig tillbaka

Det var fortsatt övertag från hemmalaget i den tredje perioden. Men gästerna gav inte upp och en storspelande Eero Kilpeläinen fick till slut kapitulera med endast sju sekunder kvar av matchen när Andrew Rowe kunde kvittera efter att Emil Aronsson passat fram till Rowe som stod placerad mellan de båda tekninscirklarna och kunde skjuta in pucken strax till höger om Kilpeläinen.

Matchen bjöd sedan på en mållös förlängning där Mora fick spela fyra mot tre i nästan två minuter på grund av en avvaktande utvisning. Men Kilpeläinen stod pall. I straffläggningen var det sedan Moras Mathias Bromé som klev fram med en iskall straff där han fintade vänster men la in den till höger om Kilpeläinen.

– Bra helg för oss, tre poäng igår och två idag, jätteskönt! Vi är rätt nöjda med 0-0 inför sista, Engstrand är otroligt bra i kassen och det börjar löna sig. Vi ska vara jobbiga att möta hela tiden och det tycker jag att vi är också. konstaterade Mathias Bromé till C More.