• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Lias Andersson satte stopp för Örebro

17 oktober 2017 21:38
#FHCÖRE

Örebro kom till Scandinavium med fyra raka vinster i bagaget men i jakten på den femte raka stod Lias Andersson i vägen. Göteborgaren såg istället till att Frölunda kunde ta sin andra raka seger.


Det var länge mållöst mellan Frölunda och Örebro trots att hemmalaget satte hög press på Eero Kilpeläinen i Örebrokassen. När det sedan återstod fem minuter av den första var det Marcus Weinstock som gav gästerna ledningen efter ett fint uppspel som lämnade honom ensam med Johan Mattsson.

– Alla målvakter vill gå ner så jag väljer att skjuta högt, sa Marcus Weinstock till C More.

Men Frölunda svarade direkt och Lias Andersson gjorde sitt första mål i Frölundatröjan. En rapp handledare i krysset bakom Kilpeläinen som till slut fick kapitulera.

Frölunda tog sjunde raka segern mot Örebro

Frölunda såg ut att ta ledningen genom Adam Almquist kort in i mittenakten, efter videogranskning visade det sig att Pontus Widerström varit framme och stört Eero Kilpeläinen. Istället var det gästerna som tog ledningen när Libor Hudacek gjorde mål från ingen vinkel alls. Lias Andersson kunde sedan kvittera i powerplay efter att Joakim Andersson åkt ut två minuter för fasthållning på Matt Donovan. Lias Andersson fick på en riktig kanon från den högra tekningscirkeln. Frölunda och Andersson hade chansen att ta ledningen inför sista men Eero Kilpeläinen såg till att Örebro fortfarande var med i matchen.

Örebro blev något mer trötta i den sista perioden och det var hemmalaget som hade de hetare chanserna. Victor Olofsson krigade ner pucken i offensiv zon och var hårt uppvaktad. Han fick sedan tillbaka pucken från John Nyberg och stänkte in ledningsmålet i det vänstra krysset.

– Jag tycker Frölunda är bättre än oss, vi kommer inte riktigt upp. De vill vinna mer än oss känns det som. Men vi har ett gruppspel som är bra och vi kämpar för varandra hela tiden, sa Daniel Viksten till C More.