• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Mora
MIK

Målskytt i comebacken - Örebro tog fjärde raka

12 oktober 2017 21:40
#ÖREMIK

Tillbaka efter skadan - då behövde Joakim Andersson bara ett byte för att hitta rätt. Centern öppnade målskyttet när Örebro besegrade Mora.


Stärkta av en segerrad på tre raka matcher var det ett Örebro i storslag som gick ut Behrn Arena. Det visade sig också direkt. För i sin comeback behövde Joakim Andersson bara 1.33 på sig för att få sno pucken av Steven Seigo, komma fri med Christian Engstrand och ge Örebro ledningen.

Med exakt fem minuter spelat utökade Marcus Weinstock till 2-0 på direktskott, mycket fint framspelad av Libor Hudacek. Underläget banade väg för fortsatt Örebrodominans och Mora hade en mycket jobbig första period. Såväl Christopher Mastomäki som Sakari Manninen var igenom med frilägen, båda stoppade av Engstrand.

Segerraden växer: "En jättegedigen insats"

Till andra skulle Mora lyfta sig och laget fick snabbt konakt när comebackande Jacob Nilsson spelade fram Robin Johansson som bombade in 2-1. Spelmässigt stod också gästerna upp bättre, men det öppnade upp för kontringar och där straffades laget. Åtta minuter in samspelade Hudacek åter med Weinstock till 3-1 och kort senare soloåkte Daniel Viksten in 4-1. Därifrån kontrollerade Örebro mittperioden totalt, med flera möjligheter till även ett femte mål.

Den avslutande perioden blev något av en transportsträcka. De chanser som uppkom stod Örebro för och bröderna Tylor och Tyson Spink var mycket nära i en omställning. Mot slutet försökte Mora skapa en sista anstormning, men nykomlingen fick lämna isen poänglösa. Det gjorde inte Örebro som istället kunde fira in sin fjärde raka seger.

– En jättegedigen insats. Gubbarna jobbar jättebra genom hela matchen och fortsätter trumma på fast vi är i ledning. Vi har tappat ett par tredjeperioder tidigare, sade Örebrobacken Alexander Hellström till C More.