• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Kilpeläinen stor matchvinnare i rond ett

6 oktober 2017 21:30
#LHCÖRE

I rond ett i helgens back-to-back-möte var det Örebro som drog det längsta strået, trots att det var Linköping som hade hetare chanser. Men gästerna hade en storspelande Eero Kilpeläinen i mål.


Det var högt tempo i inledningen mellan Östergötland och Närke, men det var Linköping som hade de vassaste chanserna. När Örebro sen drog på sig två utvisningar var det bara en tidsfråga när Linköpings första mål skulle komma. Det var Chad Billins som satte första målet för kvällen från slottet. Örebro pressade sedan på men utan några vassare målchanser.

Men från ingenstans kom Christopher Mastomäki med en riktig projektil som gick över Gustavssons högra axel. Glädjen skulle bli långvarig för närkingarna som fick jubla bara minuten senare när Libor Hudacek fick komma långt in i den högra tekningscirkeln och satte ledningspucken till vänster om Gustavssons benskydd.

Kilpeläinen räddade tre poäng

Det var inget smickrande spel vi bjöds på i inledningen av den andra perioden. Det skulle dröja till mitten av andra innan Linköping kunde sätta lite press. Närmast kom Ken Andre Olimb med en straff, efter att Emil Sylvegård fått ett slag på klubban i ett friläge med Kilpeläinen. Men finländaren spelade stabilt och räddade med höger benskydd.

Jakob Lilja hade en ramträff i början av tredje som tog i ribban och landade på mållinjen, efter videogranskning stod det klart att det ej var mål. Örebro utökade sedan sin ledning och Tyson Spink kunde göra 3-1 till gästerna efter 14.30. Linköping försökte sedan febrilt att få in en reducering men Eero Kilpeläinen stod för en rad mäktiga räddningar. Med drygt två minuter kvar av matchen satte Gustav Backström spiken i kistan genom att göra 4-1 i tom bur.

– Jag tycker vi gör mycket som är bra, försvarsspelet i egen zon är lite väl passivt och de får spela runt oss lite för enkelt många gånger. Vi skapar chanser för att göra mer mål men det studsar inte med och då måste vi vara smartare och klokare. Vi är beredda att betala ett ännu högre pris för att ta med oss fler poäng imorgon, sade Dan Tangnes till C More.