• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Växjö vinnare i viljematch

23 september 2017 17:32
#VLHÖRE

Matchen mellan Växjö och Örebro präglades av mer vilja och kamp än skönspel. Martin Lundberg blev hemmalagets hjälte med sitt första mål för klubben i segermatchen som slutade 2-1.


Det var en jämn och tät inledning mellan Växjö och Örebro under lördagen. Växjö ägde mest puck och fick till en del långa anfall, men Örebro stack upp i farliga omställningar och störde Växjös uppspel med en hög och hård press.

Målchanserna var inte solklara under de första 20 minuterna och det var något slumpartat när 1-0 kom från hemmalagets Joel Persson. Eero Kilpeläinen i Örebro-målet räddade, men tappade skäret, och returen som uppstod dundrade Persson in i öppen bur bakom en liggande målvakt.

Den täta matchbilden fortsatte in i den andra perioden där båda lagen stängde ner varandras offensiv på ett bra sätt, vilket gjorde att spelbilden präglades mestadels av vilja och kamp. Örebro skulle komma in i matchen målmässigt när Viktor Andrén i hemmamålet tappade pucken bakom mål, Marcus Weinstock snodde den, och spelade fram till Christopher Mastomäki kunde raka in 1-1 i öppen bur.

Växjö skulle dock svara upp sedan Martin Lundberg med en viljeinsats kämpade in 2-1 på en egen retur.

— Vi måste spela vårat spel och komma upp lite i kvalité, det är inte så bra som vi vill, sa Lundberg till C More efter två spelade perioder.

Vilja och kamp hela vägen in

Den tredje perioden hade samma ansikte. Mycket kamp och båda lagen höll varandra längs sargerna i anfallsförsöken. Allt eftersom kändes Växjö något starkare och skapade mer och fick längre tryck på Örebro än vice versa. Men dramatiken pågick hela vägen in till slutminuterna. Örebro tog ut målvakten och pressade på, men utan utdelning. Växjö försvarade sig bra och kunde freda sig och hålla ledningen 2-1 ut till seger.