• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Full pott och trettondeplats för Rögle

7 mars 2017 21:40
#RBKÖRE

Trettondeplatsen är säkrad för Rögle efter klara 5-1 mot Örebro - en vinst som innebär att Rögle tagit tolv av tolv poäng mot närkingarna den här säsongen.


Rögle spelade strålande hockey i den första perioden, laget skapade många fina chanser framför Axel Brage som för dagen fått förtroendet i Örebromålet. Rögle som bara har placeringarna i botten att spela för verkade ta matchen på största allvar och snurrade stundtals friskt med gästerna som tabellmässigt befinner sig i ingenmansland. 1-0 satte Bryan Lerg i spel fem mot tre - ett strålande skott mitt i slottet. Det blev ytterligare två mål för hemmalaget i den första perioden och skottstatistiken visade på övertaget - 14-6 till Rögle.

Det var fortsatt hemmadominans i den andra men inte lika stor som i den första. Den andra perioden bjöd inte på några mål, trots totalt 28 skott på mål (16-12 till Rögle). Det fanns dock vissa chanser, Rögles Anders Lindbäck stod för några fina räddningar, bland annat ett friläge där han rutinerat täckte av målet.

"Skönt att kunna visa att man kan vinna här"

– Det var lite raggarhockey i andra, men vi ska vinna, vi ska inte förlora mer på hemmaplan, sa Rögletränaren Anders Eldebrink inför den tredje.

Rögle har ett fint hemmafacit på sistone med fyra raka vinster och höll undan fint även i den tredje perioden. Laget gick ifrån till 5-0 innan utmärkte Anders Lindbäck tvingades kapitulera för Johan Motins rappa skott i slutminuterna. Det blev alltså 5-1 till Rögle som går till kval med fem raka hemmavinster i bagaget.

– Vi är starka hemma nu, vi har fem raka, det är skönt att kunna visa att man kan vinna här. Vi hittar varandra bra, sa David Åslin till C More efter matchen.

Det står nu med en match kvar klart att Rögle kommer sluta på plats 13 i SHL och ställs i direktkvalet till SHL med det lag som vinner play-off.

Kommande matcher:

  • Luleå-Rögle, tor 9 mars 19:00
  • Karlskrona-Örebro, tor 9 mars 19:00