• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Växjö gladast efter målkalaset mot Örebro

3 mars 2017 21:47
#VLHÖRE

Trots att Örebro gjorde fyra mål i Vida Arena var man ändå tre mål ifrån att mäta sig med Växjö. Serieledaren fick det nämligen att lossna rejält och kunde vinna med 7–4. Örebro får i sin tur sikta in sig på revansch i lördagens återmöte.


Inför mötet i Vida Arena visste Örebro att man bara var två poäng ifrån att säkra kontraktet i SHL över nästa säsong. Den förhoppningen skulle komma lite närmare verklighet när Tom Wandell på ett elegant vis gjorde ledningsmålet för gästerna.

Men innan perioden var slut fick Växjö en gratisbiljett in i matchen då målvakten Julius Hudacek snurrade bort sig själv bakom egen kasse. Adam Brodecki kunde då påpassligt raka in pucken i tom bur när Hudacek var ur position.

– Ganska bra första period av oss. Vi får mycket puckar mot mål och spelar tajt runt zonlinjerna, sa Tom Wandell till CMore.

Lossnade för Lakers

Kvitteringen tycktes dock ge Växjö mersmak, för i den andra perioden skulle det lossna ordentligt för hemmalaget. Linus Fröberg gav först Växjö ledningen med en styrning tidigt i perioden. Men Örebro kunde svara snabbt genom Greg Squires, där Marcus Weinstock stod för förarbetet. Vid lika läge var det återigen hemmalaget som skulle hitta ett sätt att hamna i förarsätet.

I spel fem mot fyra pricksköt Olli Palola in 3–2-pucken i Växjös favör. Några minuter senare, från nästan exakt samma position som Palola vid den vänstra tekningscirkeln, upprepade Nicholas Bailen den manövern och sköt in pucken som innebar 4–2.

Fem mål i sista perioden

Målproduktionen blev sedan ännu större för båda lagen i den avslutande perioden, som blev händelserik in i det sista. Efter att ha turats om att göra mål varannan gång fram till det att hela elva stycken hade gjorts i matchen, visade siffrorna 7–4 till Växjös fördel på resultattavlan.

Örebro får därmed vänta på att säkra kontraktet. Växjö kan i sin tur glädjas åt att man rycker iväg som serieledare, och även har slagit ett nytt klubbrekord i antal poäng under en grundseriesäsong i SHL. Det nya rekordet skrivs till deras nuvarande 97 poäng.

Kommande matcher:

  • Örebro-Växjö, Lör 4 mars 18:30