• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Martin Johansson solomål gav blytunga poäng

1 mars 2017 21:15
#ÖREMIF

Örebro tog tre otroligt viktiga poäng mot Malmö och utökade avståndet till Leksand till nio poäng med fyra omgångar kvar att spela. Stor hjälte var Martin Johansson med sitt solomål i slutet av matchen.


Viktiga poäng stod minst sagt på spel i Behrn Arena på onsdagen. Hemmalaget jagas av Leksand i botten och Malmö har siktet inställt på en plats bland topp sex.

Det var det jagade hemmalaget som inledde matchen bäst, satte press på Malmö och fick fast pucken nere hos Oscar Alsenfelt. SHL:s bästa målvakt stod dock pall och räddade samtliga åtta Örebro-skott i den första akten. Julius Hudacek på andra sidan hade mindre att göra under de första 20 minuterna och fick endast ett skott mot sig i en period som blev mållös.

Det skulle inte den andra bli. Malmö som var klart hetare i period två fick också utdelning först. I spel fem mot tre stänkte Rhett Rakhshani in 0-1 i Hudaceks plockhandskryss från en position mellan tekningscirklarna. Det såg länge ut som att det skulle bli det enda målet i akten, men med 20 sekunder kvar lyckades Greg Squires skrinna sig fri och prickskjuta in kvitteringen.

Nio poäng tillgodo

Även den tredje perioden såg ut att bli mållös och stod länge och vägde. Men med en minut och 47 sekunder kvar tog Martin Johansson saken i egna händer. Forwarden tog pucken i egen zon, satte högsta fart genom mittzonen, dribblade av en Malmöback och sköt 2-1 vid Alsenfelts bortre stolpe. Målet blev matchvinnande och Örebro har nu nio poäng tillgodo på Leksand i tabellen.

– Jag kände att jag inte varit delaktig och ville ta lite initiativ och det gick ju bra. Det var riktigt skönt att se den gå in. Det syns att vi vilat lite och det var behövliga dagar att få in lite energi. Det var riktigt viktiga poäng, det är tajt där nere och vi tar alla poäng vi får, sa Örebros hjälte Martin Johansson i C More.

Kommande matcher:

  • Växjö-Örebro, Fre 3 mars 19:00
  • Malmö-Djurgården, Fre 3 mars 19:00