• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Roe visade vägen - Linköping mosade Örebro

23 februari 2017 21:45
#LHCÖRE

Det dröjde bara en minut innan Garrett Roe gett Linköping ledningen hemma mot Örebro. Därifrån sprang hemmalaget på, till vad som blev klara segersiffror och tredjeplats i tabellen.


Det var proppen ur redan från start i Saab Arena på torsdagskvällen. Med bara 1.21 på klockan bombade Garrett Roe in ledningsmålet för Linköping i spel fem mot fyra. Målskytten Roe hade även läget att utöka direkt efter, men Axel Brage räddade både då och när Andrew Gordon bröt sig in för avslut. Däremot var målvakten utan chans på Broc Little som efter sex minuter fintade upp Petr Zamorsky och lade in 2-0.

Spelmässigt var det klar övervikt för östgötarna, men det var ändå Örebro som hade flest skott och Lucas Lessio testade Marcus Högberg i numerärt överläge. I just powerplay kom också reduceringen från Martin Johansson sedan Högberg lämnat retur ut i mitten. Kort därefter åkte Garrett Roe på nästa Linköpingsutvisning, men hemmalaget stod emot och i den första periodens slutminut skulle amerikanen revanschera sig. Roe hittade då nättaket bakom Brage och det betydde 3-1 in till vilan.

Trea i tabellen: "Finns mer att hämta"

Inför mittenakten tog Julius Hudacek plats mellan Örebros stolpar och ersatte då Brage. Målvakten tvingades tidigt att kapitulera, för efter bara 1.06 slog Ken André Olimb in 4-1 för Linköping ståendes helt omarkerad i slottet. Därefter skulle Hudacek snabbt växa in i matchen och under en mycket tuff Örebroperiod var det slovaken som höll siffrorna nere. Linköping radade upp chanser genom hela mittperioden och allra mest hotade Broc Little, som bland annat snurrade upp sina försvarare med en soloräd.

Den tredje perioden inleddes med fortsatt hemmatryck, men efterhand växlade Örebro upp. Under en mycket stark sekvens på flera minuter bet sig gästerna fast och Dan Tagnes valde att ta timeout för att lugna ner matchbilden. Det gav önskad effekt och Linköping avslutade sedan matchen i stil, dessutom hann Kristian Näkyvä med att dundra in femman i powerplay. Det gav seger med klara 5-1 och Linköping klättrade tack vare det upp till tredje plats i SHL-tabellen.

– Det var de tre poängen som vi tar med oss. I den andra perioden spelar vi också bra hockey, men över 60 minuter finns det mer att hämta, sade tränaren Tagnes till C More.

Kommande matcher:

  • Färjestad-Linköping, Lör 25 feb 16:00
  • Djurgården-Örebro, Lör 25 feb 16:00