• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Leksand
LIF

Straffdrama när Johansson sköt Örebro från botten

12 januari 2017 22:10
#ÖRELIF

Underläge tre gånger om - men Örebro reste sig och pressade ödesmötet med Leksand fram till straffläggning. Där frälste Martin Johansson Behrn Arena, avgjorde till 4-3 och lyfte Örebro från kvalstrecket.


Enormt mycket stod på spel i Behrn Arena på torsdagen, men det märktes inte på matchupptakten som var allt annat än krampaktig. Redan från start drev Örebro och Leksand upp tempot och spelet böljade härligt under de inledande minuterna. Örebro fick fast pucken långa stunder i offensiv zon, men chansmässigt fanns det inte mycket att rapportera om.

Det skulle dock ta fart och med klockan på 9.10 sköt Johan Olofsson 0-1 för Leksand, ett mål som kom ur snäv vinkel. Målet följdes upp av en stark sekvens av Dalalaget, som höll övertaget även om Örebro vann skotten i perioden. Ställningen var alltså 0-1 efter första 20 - men i andra skulle det hända grejer.

Hjälte från straffpunkten: "Skönt var det!"

Redan efter 24 sekunders spel sköt Petr Zamorsky 1-1 med ett skott som ändrade riktning och passerade Atte Engren. Örebro kom ut starkt i perioden, men Leksand var giftiga i sina omställningar och Markus Lauridsen hade ett skott som gick tätt utanför Julius Hudaceks stolpe. Något senare kom ändå 1-2 via ett rappt avslut från Janos Haris klubba.

Michael Haga var sedan mycket nära att utjämna för Örebro, men Engren stoppade pucken på mållinjen. Målvakten var däremot chanslös när Martin Johansson och Johan Wiklander tog tillvara på en riktig indianare fram till kvittering. Klockan stod då på 13.39 och vid 15.00 hade både Jesper Ollas och Marcus Weinstock hunnit slå till varsin gång i en riktig målexplosion.

Likaläge 3-3 inför tredje med andra ord, en period som innehöll flera chanser men inget avgörande. Samma gällde förlängningen och matchen gick till straffar. Där blev Martin Johansson stor hjälte, för med ett distinkt avslut sköt forwarden 4-3 till Örebro som ökade avståndet mot Leksand till tre poäng.

– Skönt var det! Det var bra fart och energi, det small därute åt båda håll. En jävla rolig hockey, log matchvinnaren Johansson för C More.