• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Förlängning krävdes i Scandinavium

7 januari 2017 21:25
#FHCÖRE

Det var en jämn och något grinig match vi fick se under lördagskvällen i Scandinavium. En målsnål tillställning med mycket känslor var till slut tvungen att avgöras i förlängning.


Det var en känslofylld första period vi fick se mellan Frölunda och Örebro. Hemmalaget hade ett par riktigt fina lägen att sätta ledningspucken i inledningen av perioden. Men efter avblåsningarna var det irriterat på isen och detta resulterade i en hel del utvisningar. Efter första perioden stod det 8-6 i utvisningsminuter. På resultattavlan var det 0-0.

Det var mycket Frölunda i mittenakten och det skulle till slut ge utdelning för hemmalaget. Mats Rosseli Olsen kunde göra 1-0 för Frölunda efter drygt sex spelade minuter. Detta efter att Sebastian Stålberg gjort ett bra jobb framför mål när han skymde Julius Hudacek. Efter Göteborgarnas ledningsmål piggnade Örebro till och började spela tuffare hockey igen. Detta resulterade dock i en rad utvisningar för hemmalaget. Trots tre numerära överlägen för hemmalaget hade vi 1-0 till Frölunda efter signalen.

– Det är lite upp och ner. Vi har svårt att få fast dem i anfallszon, vi måste ligga på mer för när vi väl kommer ner där så får de problem, sa Frölundas Sebastian Stålberg till C More.

Förlängning krävdes

Örebro öppnade starkast i den tredje perioden. Men Frölunda stod pall, tills det var drygt tre minuter kvar av matchen. Då klev Bobbo Petersson fram för Örebro och gjorde sitt andra mål för säsongen. Libor Hudacek snurrade upp Frölundaförsvaret och serverade Petersson som drog till ett direktskott.

Förlängningen var det Frölunda som dominerade och Örebro fick knappt känna på pucken. Med en och en halv minut kvar av förlängningen kom Johan Sundström flygande fram i slottet och kunde till slut avgöra matchen.

– Det var en tuff fight. Örebro har verkligen steppat upp sig och spelar hårt och tufft. De har starka backar och vi hamnar ofta på utsidan. Så det var skönt att kunna sätta dit den i tre mot tre, sa Johan Sundström till C More.