• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Målfyrverkeri när Malmö körde över Örebro

30 december 2016 21:46
#MIFÖRE

Två formsvaga lag med poängsug möttes i Malmö Arena i årets sista match. Det blev en kväll när allt fungerade för Malmö, inget fungerade för Örebro, och slutsiffrorna skrevs till odiskutabla 6-0.


Hemmalaget tog kommandot från start. Med hög fart och stark skridskoåkning fick Malmö med sig flera utvisningar som man inte var sena att utnyttja. Rhett Rakhshani kunde göra 1-0 med ett fint direktskott och det efterföljande 2-0, även det i numerärt överläge, var riktigt hockeygodis. Nils Andersson, Fredrik Storm och Konstantin Komarek klapp-klapp-spelade sig genom Örebroförsvaret och den sistnämnda kunde skicka in pucken i öppen kasse.

Forssell tvåmålsskytt

I andra perioden fortsatte Malmö spela rappt och var tillbaka till den effektivitet som de hade i inledningen av säsongen, framförallt i numerärt överläge när Frederik Storm satte 3-0 i den spelformen. Men även i spel fem mot fem trillade puckarna in och Erik Forssell blev tvåmålsskytt när han satte fyran och femman. Örebro var inte ens nära en reducering.

– Vet inte riktigt vad jag ska säga, det är tungt. Vi är lite slarviga, tappar lite lätta puckar, släpper tre i boxplay och har lite lätta turnovers, sa en fåordig och märkbart irriterad Marcus Weinstock, Örebro, till C More inför slutperioden.

"Skönt med islossning"

Andreas Thuresson satte 6-0 tidigt i sista perioden och resten av matchen blev mest en transportsträcka. I och med segern hoppade Malmö, den dåliga formen i december till trots, upp till femte plats i dene jämna tabellen.

– Det är skönt att äntligen få den här islossningen vi har letat efter. Vi har haft det tufft i ett x antal matcher så det är skönt att vi får den här utdelningen nu, avslutade Malmös Andreas Thuresson i C More.