• Huvudsponsorer

Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Omgång 31 fredag 30 December
Hemma
Malmö
MIF
6 - 0
Borta
Örebro
ÖRE

Målfyrverkeri när Malmö körde över Örebro

30 december 2016 21:46
#MIFÖRE

Två formsvaga lag med poängsug möttes i Malmö Arena i årets sista match. Det blev en kväll när allt fungerade för Malmö, inget fungerade för Örebro, och slutsiffrorna skrevs till odiskutabla 6-0.


Hemmalaget tog kommandot från start. Med hög fart och stark skridskoåkning fick Malmö med sig flera utvisningar som man inte var sena att utnyttja. Rhett Rakhshani kunde göra 1-0 med ett fint direktskott och det efterföljande 2-0, även det i numerärt överläge, var riktigt hockeygodis. Nils Andersson, Fredrik Storm och Konstantin Komarek klapp-klapp-spelade sig genom Örebroförsvaret och den sistnämnda kunde skicka in pucken i öppen kasse.

Forssell tvåmålsskytt

I andra perioden fortsatte Malmö spela rappt och var tillbaka till den effektivitet som de hade i inledningen av säsongen, framförallt i numerärt överläge när Frederik Storm satte 3-0 i den spelformen. Men även i spel fem mot fem trillade puckarna in och Erik Forssell blev tvåmålsskytt när han satte fyran och femman. Örebro var inte ens nära en reducering.

– Vet inte riktigt vad jag ska säga, det är tungt. Vi är lite slarviga, tappar lite lätta puckar, släpper tre i boxplay och har lite lätta turnovers, sa en fåordig och märkbart irriterad Marcus Weinstock, Örebro, till C More inför slutperioden.

"Skönt med islossning"

Andreas Thuresson satte 6-0 tidigt i sista perioden och resten av matchen blev mest en transportsträcka. I och med segern hoppade Malmö, den dåliga formen i december till trots, upp till femte plats i dene jämna tabellen.

– Det är skönt att äntligen få den här islossningen vi har letat efter. Vi har haft det tufft i ett x antal matcher så det är skönt att vi får den här utdelningen nu, avslutade Malmös Andreas Thuresson i C More.