• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Kaptenens sena mål gav Växjö segern

28 december 2016 21:15
#ÖREVLH

Det tighta mötet mellan Örebro och Växjö såg ut att gå mot förlängning. Då klev Liam Reddox fram för smålänningarna, ett mål som fällde ett Örebro i poängbehov.


Örebro och Växjö slog upp Behrn Arenas portar med besked på onsdagskvällen. De båda lagen klev ut, trampade gasen i botten och bjöd på underhållning redan från första nedsläpp. Efter bara 1.47 spelat knackade Johan Wiklander in ledningspucken för Örebro på en retur från nära håll.

Hemmalaget var sedan en stolpträff från att utöka, men istället för 2-0 där kunde Växjö kontra in 1-1 bara sekunder senare genom Tuomas Kiiskinen. Chanserna var fortsatt många åt båda håll och Martin Johansson överraskade Viktor Andrén med ett distansskott i ribban. Mot slutskedet tog Växjö över alltmer och med en avvaktande Örebroutvisning kom gästernas ledningsmål. Kiiskinen höll sig framme efter flipperspel runt Julius Hudacek och petade in 1-2.

Mittenakten utvecklade sig sedan tidigt till en klar Växjödominans. Gästerna fick fast spelet i offensiv zon och ett tillbakapressat Örebro räddades av Hudacek, som även hade hjälp av målramen då han stoppade en styrning från Liam Reddox. Även Dennis Everberg var nära, men Växjöforwarden brände sitt friläge i boxplay.

Växjö kvar i toppen - Örebro fortsatt elva

Efter att Johan Tornberg samlat sitt Örebro i samband med powerbreaket lyckades hemmalaget lyfta spelet. Greg Squires kom nära på ett genombrott från kanten, något som Viktor Andrén stod emot. Ett tabellmässigt pressat Örebro fortsatte att ligga på under periodens avslutande minuter, men kvitteringen skulle dröja.

I den tredje perioden var det Växjö som började starkast. Arvid Lundberg hade ett rappt avslut som Hudacek stoppade, samtidigt som Örebro inte kom till i offensiven. I spel fem mot fyra skulle dock utdelningen komma, då Michael Haga väggspelade fram Libor Hudacek till öppet mål och 2-2.

Målet såg ut att tända hemmalaget, som låg på framåt och även fick igång publiken. Men med sex minuter kvar på klockan skulle knocken komma. Växjö gick då snabbt till anfall och Erik Josefsson lade upp för kaptenen Liam Reddox, som skickade in avgörande 2-3 i nätet. Segern höll Växjö kvar i toppskiktet samtidigt som tabellelvan Örebro har fortsatt bottenkamp att vänta.