• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Emil Eriksson inför HV71: ”Bobbos hockeyfrilla är svårslagen”

26 februari 2016 21:31

Inför lördagens sexpoängsmatch mot HV71 tog vi oss ett litet snack med Kumlasonen Emil Eriksson. En fredagsglad Emil berättade om den minnesvärda debuten på Hovet, Martin Johanssons skridskoåkning och Bobbos hockeyfrilla.


Få spelare i SHL har gjort en mer minnesvärd debut än Emil Eriksson. För snart två månader sedan bjöd Emil på en debut som var som hämtad från en Hollywoodrulle. I sitt första byte och med sin första puckkontakt överlistade Emil den tidigare landslagsmålvakten Mikael Tellqvist inför ett fullsatt Hovet. Så här i efterhand berättar Emil om den speciella känslan och om tiden sedan dess.

– Ja vad ska man säga, det är svårt att toppa den debuten. Det är klart att det var en obeskrivlig känsla att se pucken leta sig in i nätet men samtidigt går det inte att åka runt och tänka för mycket på det heller. Nu vill jag bara träna hårt och göra allt jag kan för att bli en bättre hockeyspelare. Det gäller att blicka framåt och för tillfället är mitt mål att etablera mig på den här nivån.

Även om Emil bara spelat ett fåtal matcher med A-laget trivs han redan som fisken i vattnet och har hittat sin plats i laget.

– Det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen måste jag säga. Alla spelare är grymma killar även privat vilket har underlättat mycket för mig. Jag är väl inte den personen som tar mest plats men jag trivs oerhört bra både på isen och i omklädningsrummet måste jag säga.

Trots att han har acklimatiserat sig väl i både spel och omklädningsrum menar Emil att det är stor skillnad på spel i J20 och A-laget.

– Det är klart att det är en enorm skillnad på träningar och matcher. Vi har ett fantastiskt lag i J20 men det är ett helt annat tempo i SHL. Jag försöker bara göra mitt bästa och lära mig så mycket jag kan där ute på isen.

På frågan vad Emil är mest imponerad av säger han:

– Det måste vara Bobbos hår, en svårslagen hockeyfrilla. Nej skämt åsido, om jag ska försöka vara lite mer seriös är det väl Martins skridskoåkning och Vikstens skott. Martin accelererar från noll till hundra på någon sekund och Vikstens maskerade handledsskott är inte att leka med.

Efter 47 mållösa minuter i powerplay lyckades Örebro till slut hitta nätet i gårdagens match.

– Det har varit mycket snack om powerplay så det var självklart oerhört skönt att vi fick spräcka nollan. Vi har väl egentligen försökt att fortsätta på samma sätt som vi alltid gjort i powerplay men det är klart att det sätter sig i huvudet när pucken inte vill in. Det var en otrolig lättnad att se pucken gå i mål men nu gäller det att fortsätta leverera i powerplay.

Med fem omgångar kvar av serien befinner sig Örebro i något av ett ingemansland. Enligt Emil gäller det dock att behålla fokus och komma så väl förberedd som möjligt till åttondelsfinalerna.

– Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte speciellt mycket om HV71. Jag har aldrig mött dem tidigare men jag vet att de har några riktigt snabba spelare precis som oss. Oavsett vart vi befinner oss i tabellen gäller det att komma väl förberedd till match och ge publiken allt vi har. Kan vi fortsätta som vi gjorde i slutet av gårdagens match så har vi chans mot alla lag i serien. Det gäller att hitta en bra harmoni i gruppen inför slutspelet.