• Huvudsponsorer

Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)

Firma Viksten/Johansson matchvinnare mot HV71

27 februari 2016 22:11

Efter två jämna perioder gasade Örebro i den tredje och vann till slut lördagens tillställning med 5-2.


Precis som torsdagens match började även kvällens match i ett rasande tempo och det skulle inte dröja mer än två minuter innan vi fick se kvällens första mål. Gästernas Filip Sandberg snurrade friskt i offensiv zon innan han mycket oväntat slängde in en puck på chans. En skymd Hudacek hinner knappt reagera och pucken letar sig in i mål. Örebro skulle dock kvittera omgående. Bara 45 sekunder efter bortalagets ledningsmål hittar Johan Wiklander nätet efter en fin passning från Squires. Otroligt starkt av Wiklander som trots ordentlig bevakning får igenom ett riktigt bra skott. Trots ett flertal chanser åt båda håll dröjer det till periodens absoluta slutskede innan nästa mål faller. Det är Daniel Viksten som hittar nätet efter ett riktigt klassavslut.

Målskytten Johan Wiklander efter den första perioden.

– Vi gör en bra period och skapar flera bra chanser. Det känns som laget är på gång nu efter segern senast. Som vanligt finns det lite små saker som vi behöver putsa på i spelet men så är det alltid.

I en något mer avvaktande andraperiod kvitterar gästernas Niklas Hansson efter knappt åtta minuter. Örebro tappar helt markeringen på Hansson som glider upp från backposition och helt omarkerad smäller in pucken i nätmaskorna. Trots några chanser i powerplay har Örebro väldigt svårt att hitta de där riktigt klara målchanserna.

Martin Johansson efter period nummer två.

– Vi spelar okej men inte mer. Vi måste se till att bli lite hetare framför mål och förlänga våra anfall. Det finns lite att jobba på här inför tredje.

I inledningen av den tredje perioden får Örebro betydligt bättre koll på spelet i powerplay. Efter en intensiv Örebropress hittar Joel Mustonen nätmaskorna med en helt fantastisk styrning. Mustonen får perfekt träff på Zamorskys skott och Pettersson-Wentzel är chanslös i bortamålet.

13.21 in i slutperioden avgör Martin Johansson med en riktig delikatess. Martin håller borta en HV-back med vänsterarmen och lyfter helt sonika in pucken med enhandsfattning. Som om inte detta vore nog bjuder även Viksten på delikatess nummer två för kvällen. Viksten rundar iskallt Pettersson-Wentzel innan han retligt fastställer slutresultatet till 5-2.