• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

MJ redo att göra jobbet mot LHC: "Komma snabbt ur pressen och spela oss ur egen zon"

29 februari 2016 20:57

Örebro Hockey har repat sig från debaclet i Luleå och står nu på två raka segrar. På tisdagskvällen glider laget ut för nästa utmaning, då Linköping väntar i Saab Arena. Med fokus på bortafighten ger Martin Johansson sina tankar om det som varit och det som väntar.


Grundserien i SHL lider mot sitt slut och omgångarna duggar nu tätt. För Örebro Hockeys del börjar spelveckan imorgon tisdag, via bortaresa till Linköping och Saab Arena. Med sig dit tar laget en segerrad på två matcher, men det ger inget skäl till arbetsro.

– Det känns som inför matchen mot Luleå och då blev det 0-7. Vi är tillbaka på rätt spår och vet att vi kan spela en bra hockey, men den nivån vi vill fortsätta att hålla oss på. Då gäller det att inte falla in i dipparna, det är vad det handlar om, slår Martin Johansson fast.

Närmast i tiden kommer Örebro från en imponerande 5-2-seger hemma mot HV71. De tre poängen säkrades i lördags, då Örebro klev ifrån genom tre snabba mål i slutperioden. Martin är nöjd över den insatsen, men ger även cred till förlängningsvinsten mot Djurgården två dagar tidigare.

– Det var nästan ännu bättre mot Djurgården på torsdagen, då hade vi ännu fler bra lägen. Men det var en bra match sist. Vi började lite trevande men kom in i det starkt med hela laget, analyserar ”MJ”.

Kedjan bakom fyra av målen i lördags

För egen del har poängproduktionen, likt de två föregående säsongerna, varit god för Martin. På 47 matcher har det blivit 34 poäng för forwarden, som i segermatchen mot HV slog till med ett riktigt fint nummer.

I en snabb omställning åkte ”MJ” ikapp en passning, stormade mot mål och lyfte in pucken med hjälp av endast en hand. Utöver det svarade 28-åringen även för dubbla assist och kedjan med Daniel Viksten och Joel Mustonen stod för fyra av de fem Örebromålen. Siffror som Martin givetvis gläds åt.

– Ja absolut, visst är det så. Men samtidigt är det en gammal klassiker; så länge laget vinner är du själv jäkligt nöjd. Det är vad allt handlar om, betonar ”MJ” och utvecklar sig.

– Vi ska ligga så långt upp som möjligt i tabellen och vi ska ta oss till slutspel. Då spelar det ingen roll vem som gör målen, det gäller att vinna matcher. Sen är det så klart alltid kul att göra mål.

Om det blir några mål även imorgon återstår att se, men klart är att Martin är redo för den uppgift som stundar. Tillsammans med sitt Örebro rullar han till Saab Arena för att möta Linköping med nedsläpp 19:00. Motståndet har vunnit två av tre möten tidigare på säsongen ”MJ” förklarar vad som blir nyckeln imorgon.

– De åker mycket skridskor och forecheckar hårt. Vi ska försöka att ha mycket anfallsspel, komma snabbt ur pressen och spela oss ur egen zon. Men utan att slarva för den sakens skull, utan vi ska göra det riktigt bra.